9 mei 2017

Mac: De downloadlijst in Safari weergeven

Safari icoon

Wanneer je iets download met behulp van Safari dan het bestand toegevoegd aan de downloadlijst. Deze kun je bekijken door op het pijl omlaag-icoon in de navigatiebalk te klikken. Wanneer je nu gaat kijken zal je misschien merken dat deze pijl nergens te vinden is in Safari.

In de meeste gevallen wordt namelijk de lijst na het sluiten van Safari of na één dag leeggemaakt. Hierdoor wordt de pijl (lijst) niet meer weergegeven. De lijst zal dan alleen zichtbaar worden wanneer er weer iets gedownload wordt. Dit gedrag kun je eenvoudig aanpassen in Safari zodat de downloadlijst altijd zichtbaar is en niet automatisch wordt gewist.

Safari downloadlijst weergeven op een Mac

• Open Safari voor Mac
• Klik in de menubalk op 'Safari'
• Navigeer naar 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Algemeen'

downloadlijst in safari voor Mac

Zoek vervolgens in het nieuwe venster naar de optie 'Wis downloadlijst' en klik op het dorp-down-menu. Kies nu voor de optie 'Handmatig' of een andere optie. Vanuit dit venster kun je ook de download-locatie aanpassen, in de meeste gevallen is dit de Finder map 'Downloads'.

Wanneer je nu iets download zal dit worden toegevoegd aan de downloadlijst, omdat je deze nu handmatig moet wissen zal de lijst altijd in je knoppenbalk aanwezig blijven tot je de lijst hebt gewist. Daarna verdwijnt deze weer tot je een nieuw item download.

Lees ook: Automatisch openen van bestanden na downloaden uitschakelenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!