24 april 2017

iOS 10iOS 10: WhatsApp en overige snelkoppelingen toevoegen aan je Telefoon favorieten

telefoon logo ios

Vanaf iOS 10 heeft Apple het bellen via andere VoIP-apps eenvoudiger gemaakt. Zo kunnen bel-apps vanaf nu gebruikmaken van de standaard interface van iOS voor een telefoongesprek. Wanneer je bijvoorbeeld een telefoongesprek ontvangt via WhatsApp ziet dit er uit als een normale oproep.

Dit ziet er niet alleen beter uit, ook moet een bel-app niet meer werken met een melding en kun je gesprekken beter aannemen en uiteindelijk voeren. De integratie is alleen bestemd voor VoIP-apps zoals WhatsApp, Skype, Facebook Messenger, etc. Zodra de app de functionaliteit ondersteund zullen de oproepen netjes verschijnen. Vanaf dat moment kun je ook je snelkoppelingen voor nummers en personen toevoegen aan je favorieten met VoIP ondersteuningen. Zo kun je bijvoorbeeld direct vanuit je favorieten in de Telefoon app bellen via WhatsApp.

VoIP snelkoppelingen toevoegen aan Telefoon favorieten

• Open de Telefoon applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Favorieten'
• Tik op de plus-knop
• Selecteer een contact

WhatsApp bellen toevoegen aan je telefoon favorieten

Tik vervolgens op 'Bel', een lijst met mogelijkheden wordt geopend. Zo kun je ondermeer WhatsApp kiezen of andere bel-apps die je hebt geïnstalleerd en worden ondersteund. De snelkoppelingen van het contact wordt in je favorieten geplaatst. Onder de naam van het contact kun je controleren aan welke app de snelkoppeling is gekoppeld. Wanneer je op deze persoon tik zal een telefoongesprek tot stand worden gebracht via de gekoppelde app.

Dit kun je niet alleen doen voor telefoongesprekken, ook kun je een snelkoppeling aanmaken voor berichten. Zo kun je direct een bericht versturen naar een favoriet via bijvoorbeeld WhatsApp.

Lees ook: Telefoongesprekken voeren en videobellen via WhatsAppReacties


  • Jos Schoemaker

    24 april 2017 om 14:00

    Denk eraan dat het plaatsen van de contacten in de favorieten gevolg kan heb op de “niet storen” functie.

  • Wesley Fabry

    24 april 2017 om 14:01

    @Jos slim opgemerkt !

Een reactie toevoegen: