28 augustus 2013

iOS iCloud: ‘Maak nu reservekopie’ wordt grijs weergegeven

icloud icon retina nieuwEen aantal gebruikers hebben ons de afgelopen weken laten weten dat het voor hun niet meer mogelijk is om handmatig een iCloud reservekopie te starten. Deze optie wordt grijs weergegeven in het iCloud menu, dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Start daarom om te beginnen je iPhone, iPod Touch of iPad opnieuw op en kijk of je verbinding hebt met een draadloos Wi-Fi netwerk. Daarnaast heeft iCloud minstens 50 MB opslagruimte op je iDevice nodig om een reservekopie uit te kunnen voeren. Mocht het probleem dan alsnog niet opgelost zijn dien je onderstaande opties te controleren.

Wanneer je gebruik maakt van beperkingen kan het zijn dat door onverklaarbare wijzingen je account is gedeactiveerd. Dit kun je controleren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen ▸ Accounts. Zorg ervoor dat de optie 'Sta wijzigingen toe' is geactiveerd.

reservekopiecloud

Mocht dit het probleem niet verhelpen dan is het aan te raden om je iCloud account te verwijderen van je iDevice en opnieuw toe te voegen. Dit kun je doen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Verwijder account.

Wanneer je nog steeds geen handmatige reservekopie kunt maken van je iDevice dien je de netwerkinstellingen te herstellen. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel Netwerkinstellingen.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


  • Timo

    28 augustus 2013 om 22:00

    soms gebeurt het ook dat er nog een niet voltooide download actief is in itunes op je iPhone. Deze download voltooien doet ook wonderen!

  • René Beelen

    22 mei 2015 om 17:00

    Na alle bovenstaande tips te hebben doorlopen, nog steeds niet opgelost. Maar natuurlijk wel betalen voor 20 GB opslag waar je dus helemaal niets mee kan!!!! Lekker handig, vooral omdat ik net een nieuwe iPhone 6 heb gekocht. Denk je even je cloud kopie terug te zetten. DUS NIET! Om gek van te worden… Walgelijk gewoon. Is m’n laatste Apple.

Een reactie toevoegen: