19 augustus 2014

iOS: Oplossing voor instellingen die in het grijs worden weergegeven

icloud icon retina nieuwVia Appletips Genius is het mogelijk al je vragen te stellen over iOS en OS X, maar ook alle andere vragen over Apple producten kun je stellen op Genius. Appletips bezoekers proberen je dan te helpen en je probleem op te lossen. Heb je dus vragen, aarzel dan niet en stel ze via deze pagina op appletips.

Na een iOS update zien we vaak het volgende problemen terugkeren: Bij een aantal iOS gebruikers konden bepaalde instellingen niet meer worden geactiveerd, een voorbeeld hiervan is het vervelende iCloud probleem. Na de update werd iCloud binnen ‘Instellingen’ grijs weergegeven en was het niet meer mogelijk deze te activeren of in te stellen. Erg vervelend, maar gelukkig hebben we hiervoor een oplossing.

Door een onbekende reden heeft Apple een aantal beperkingen geactiveerd tijdens het uitvoeren van een update. Hierdoor is het in vele gevallen niet mogelijk opties te bewerken of zijn er zelfs applicaties verdwenen. Deze beperkingen worden ook geactiveerd wanneer je deze optie niet actief hebt.

instellingen grijs ios

Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen en tap hier op ‘Schakel beperkingen in’ en kies een toegangscode, schakel hierna onmiddellijk de beperkingen weer uit via de knop ‘Schakel beperkingen uit’. In de meeste gevallen werkt alles weer naar behoren.

Mocht dit niet het geval zijn zorg er dan voor dat alle opties in deze beperkingen non-actief zijn. Dit wil zeggen dat de schakelaars groen moeten zijn en dat alles wordt toegestaan. In het geval van een niet werkende iCloud-knop dien je de opties 'Sta wijzigingen toe' bij accounts toe te staan.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Toffe Dave

  4 november 2014 om 9:25

  Beste Apple tips..,

  Heb een vraag: als ik gebeld wordt gaat de iphone 4 s van mijn dochter ook af terwijl haar eigen nr in geïnstalleerd.

  Weten jullie wart de rede is? en belangrijker, hoe dit op te lossen.
  We hebben in de instellingen overal gekeken en komen er niet uit :-(

  hoor graag van jullie..,

  mvg Dave..,

 • Wesley Fabry

  4 november 2014 om 9:30

  @Dave Dit komt omdat je dochter jouw Apple ID gebruikt voor iCloud of app store, het beste en de enige oplossing is je dochter een eigen Apple ID te geven en gezinsdeling te activeren. Hoe lees je hier: http://www.appletips.nl/ios-8-hoe-werkt-gezinsdeling-en-wat-kun-je-ermee/

 • Hans

  26 december 2014 om 21:15

  Beste Appletips,

  Sinds een paar dagen kan ik een groot deel van mijn e-mail contacten niet meer selecteren als ik op mijn iphone 5s een nieuwe e-mail wil versturen.
  Ik heb meerdere e-mail accounts geprobeerd maar ze geven allemaal hetzelfde probleem. Slechts enkele contacten zijn zwart (toegankelijk), de meerderheid is grijs en niet te selecteren.
  In whatssapp en SMS kan ik ze wel selecteren.
  Heb al een vorige update teruggezet maar dat heeft niets geholpen, ook op internet niets kunnen vinden over dit thema….
  Wordt er helemaal radeloos van, kunnen jullie me verder helpen?

  Mvg Hans.

 • Sake

  29 juni 2016 om 22:00

  Ik heb precies het zelfde probleem

 • Wesley Fabry

  30 juni 2016 om 9:54

  Helaas weten wij ook geen oplossing, het beste kun je Apple contacteren (kan in het NL via chat of telefonisch) via http://www.apple.com/nl/support/contact/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!