14 mei 2015

BasisEen iPhone, iPad of iPod reservekopie maken via iTunes

Tegenwoordig kun je vrij eenvoudig een reservekopie (back-up) maken van je iPhone, iPad of iPod Touch via iCloud. Deze instellingen vind je terug op je iOS-apparaat onder Instellingen ▸ iCloud ▸ Reservekopie. Mocht je hier meer over willen weten is het aan te raden dit artikel te lezen op appletips.

In sommige gevallen is het aan te raden om regelmatig een reservekopie te maken via iTunes. Ook al gaan we meer naar het online bewaren van back-ups, soms is het handig een 'fysieke' kopie te hebben op je Mac of Windows computer. Mocht je toevallig beta’s willen testen op je iDevice dan is het zeker aan te raden een reservekopie te maken via iTunes.

Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod Touch aan met de bijgeleverde USB-kabel op je computer. Start hierna (indien het niet automatisch gebeurt) iTunes op. Klik bovenin in de knoppenbalk op de miniatuur van je iDevice.

iPhone, ipad synchroniseren met itunes

Navigeer in de kolom op 'Overzicht' en klik bij 'Reservekopieën' op 'Maak reservekopie'. Onmiddellijk wordt de reservekopie aangemaakt en bewaard op je computer. Via de optie 'Zet reservekopie terug' kun je een eerder aangemaakte reservekopie terugzetten op je iDevice. De reservekopieën kun je bekijken en beheren door in de menubalk van iTunes te klikken op iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Apparaten.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Frank

    14 mei 2015 om 9:24

    Bij maakt ie direct bij aansluiten steeds een reserve kopie.

  • Wesley Fabry

    14 mei 2015 om 9:36

    @Frank dat klopt, maar kun je eventueel uitschakelen door bij overzicht – opties de optie ‘synchroniseer automatisch wanneer deze iDevice wordt aangesloten’ uit te schakelen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!