9 april 2017

ScreencastClips bewerken met filters, effecten, teksten en meer

clips app

Met behulp van de nieuwe Clips applicatie van Apple kun je creatieve video's maken. Deze video's kun je voorzien van effecten, filters, teksten, posters, eigen muziek en meer. De clips bewerken gaat vrij eenvoudig via de verschillende opties die beschikbaar zijn in de app.

Wanneer je de app opent wordt onmiddellijk de camera geactiveerd en kun je op de rode knop drukken om op te nemen. Je kunt dus live nieuwe content toevoegen of bestaande uit je bibliotheek. Deze kun je vervolgens bewerken met de verschillende effecten.

Clips bewerken met filters, effecten en meer

Op onderstaande foto vind je cijfers terug, deze komen overeen met de verschillende effecten en meer in de app. Deze onderdelen vind je terug bovenaan het scherm tijdens het bewerken van een foto of video. Wanneer je live effecten wil toevoegen moet je eerst ervoor kiezen of je een foto of video maakt. Hoe je precies foto's kunt bewerken in een clip lees je hier uitgebreid terug.

clips onderdelen in ios app

Wanneer je live een video gaat opnemen met effecten moet je kiezen voor video. Tik bovenin op de onderdelen die je wilt toepassen tijdens het maken van de video. Zo kun je live teksten (2) toevoegen en heb je de keuze tussen verschillende filters (3), druk op de rode knop en houdt deze ingedrukt tijdens het maken van de clip. Heb je voor live teksten gekozen, dan kun je met behulp van spraak deze toevoegen aan de clip (meer info).

Een clip kan bestaan uit meerdere fragmenten, deze vind je onderaan terug via de tijdlijn. De fragmenten kun je eenvoudig verplaatsten door ze te slepen naar de gewenste positie. Tik op een fragment om het geluid (speaker) uit te schakelen, te verwijderen (prullenmand) of in te korten (schaar). Een fragment kun je ook direct uit de tijdlijn verwijderen door deze naar boven te vegen. Objecten en emoji's (4) kun je tijdens het opnemen toevoegen of achteraf door deze te selecteren in de tijdlijn.

clips bewerken in iOS

Posters en intro's (5) kun je tussen de verschillende fragmenten toevoegen om iets duidelijk te maken. Dit doe je dus achteraf en kan niet live opgenomen worden. Met behulp van de muzieknoot (6) kun je eenvoudig je eigen of voorgeprogrammeerde muziek toevoegen. Wanneer een clip klaar is druk je op 'Gereed' en kun je deze delen via het vierkant met de pijl omhoog.

Bekijk ook: Complete handleiding over het gebruik van de Clips-app

Clips
ClipsCategorie: Photo & Video, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  53 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: