9 april 2017

Oplossing voor niet werkende Mission Control

Met behulp van de F3 functietoets of de vier vingers omhoog veegbeweging op het trackpad kun je onder macOS (OS X) de functie 'Mission Control' activeren. Deze functie geeft je een helder overzicht van alle geopende programmavensters.

In bepaalde gevallen (vaak na een macOS update) kan het voorkomen dat Mission Control niet meer wordt geactiveerd wanneer je gebruikmaakt van de functietoets of veegbeweging. Zelfs als je de optie toevoegt aan een interactieve hoek dan zal deze niet werken. Met behulp van de Terminal applicatie kun je dit probleem vrij eenvoudig oplossen.

Exposé / Mission Control herstellen bij problemen

Start de Terminal applicatie (Programma's ▸ Hulpprogramma's), kopieer hierna het onderstaande commando en plak deze in het Terminal venster. Druk op de enter toets om het commando uit te voeren.

defaults write com.apple.dock mcx-expose-disabled -bool FALSE

Na het uitvoeren van het commando is de functie weer geactiveerd in property list van het Dock. Hierna moet je wel nog het Dock herstart. Dit kun je doen door je Mac te herstarten, of gebruik te maken het killall commando in de Terminal applicatie. Deze laatste optie werkt stukken sneller.

Herstart het Dock vanuit Terminal met behulp van het commando:

killall Dock

Nadat de het Dock is herstart kun je weer gebruikmaken van Mission Control door het activeren van de F3-toets of de vier vingers omhoog veegbeweging op het trackpad.

Expose en mission control herstellen

Mission Control activeren vanuit een schermhoek

Naast de F3-toets en de veegbeweging kun je Mission Control ook toekennen aan een schermhoek. Door je muis in een toegewezen hoek te plaatsen activeer je de functie. Je kunt dit als volgt instellen:

• Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op 'Mission Control'
• Selecteer de optie 'Interactieve hoeken'
• Selecteer een schermhoek en selecteer de optie 'Mision Control'

Sluit de systeemvoorkeuren af en plaats je muis in de toegekende schermhoek, Mission Control zal nu worden geactiveerd.

Lees ook: Wat is Mission Control en hoe werkt het?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: