10 april 2017

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#21)

iOS alternatief logo

App Store verversen (refresh)

Er zit geen ververs-knop in de iOS App Store, toch is het mogelijk de App Store handmatig geforceerd te verversen. Het volstaat om ongeveer 8 keer snel achter elkaar op het tabblad ‘Uitgelicht' te tikken. De App Store zal dan opnieuw worden ingeladen.

Mocht dit niet helpen dan kun je het beste de applicatie volledig opnieuw opstarten, ook dan zal de App Store opnieuw ingeladen worden alleen is de handmatige manier net iets sneller.

Handmatig gegevens toevoegen aan Gezondheid

Met behulp van Apple applicaties zoals work-out, maar ook apps van derde kunnen gegevens toevoegen aan de Gezondheid applicatie. Echter kun je dit ook handmatig doen, dit doe je via de Gezondheid applicatie zelf. Open deze en navigeer naar een categorie. Open een gegevenspunt en tik bovenin op de plus-knop. Voeg vervolgens de gegevens handmatig toe, herhaal dit voor alle gegevens die je wil toevoegen.

kleine ios tips deel 21

De dekstop-weergave van een website opvragen

Vanaf iOS 9 kun je heel eenvoudig de desktop-weergave van een website opvragen in iOS. Deze laat dan (indien beschikbaar) niet de mobiele variant van de website zien, maar de desktopversie. In de Safari adresbalk vind je een draaiende pijl terug, dit is de verver-knop, leg je vinger op deze pijl tot de optie ‘Vraag om desktopsite' tevoorschijn komt. Selecteer deze optie om de desktopsite te tonen. Verder kun je ook via het deelmenu (vierkant met pijl omhoog) de desktopsite opvragen via de optie ‘Vraag om desktopsite'.

Niet storen gepland inschakelen

Met behulp van Niet Storen is het mogelijk om alle binnenkomende meldingen, berichten en telefoongesprekken te ontvangen zonder hiervan op de hoogte worden gebracht. Het interessants is deze optie gepland in te schakelen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf ’s avonds 22 uur tot ’s ochtends 8 uur Niet Storen actief hebben. De planning kun je instellen via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ schakel ‘Gepland' in ▸ kies een ‘van' en ‘tot' tijd.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • M.

  10 april 2017 om 15:29

  Was helemaal vergeten dat je ook de desktopversie te voorschijn kan halen. Zo heb ik alweer eens baat bij je tips!

 • IOSme

  10 april 2017 om 19:46

  Beetje oftopic, maar is het mogelijk de store NIET te laten openen in Uitgelicht.
  Vroeger opende hij vlgs mij anders.

Een reactie toevoegen: