16 mei 2016

BasisWat is Mission Control en hoe werkt het?

mission control logo osx

Mission Control is een erg handige functie in OS X, deze geeft je een volledig overzicht van alle geopende vensters, bureaubladen, schermvullende apps en applicaties die gebruikmaken van Split View.

Met behulp van Mission Control kun je snel deze content raadplegen en snel switchen tussen apps en vensters. Hoe je deze functie op je Mac gebruikt en activeert lees je hieronder terug.

Mission Control activeren

Ongelofelijk maar Mission Control kun je op maar liefst zes verschillende manier activeren:
• Veeg omhoog met drie of vier vingers op het trackpad
• Tik dubbel met twee vingers op de Magic Mouse
• Open de app 'Mission Control' via Launchpad, Finder of in het Dock
• Druk op eens Apple-toetsenbord op de F3-toets
• Voer de toetscombinatie ctrl^ + pijl omhoog uit
• Sleep vanaf OS X El Capitan een venster naar de bovenkant van het scherm

Mission Control gebruiken op een Mac

Overzicht van alle vensters en apps

Zodra Mission Control is geopend krijg je een overzicht van al je vensters en apps. Bovenaan je scherm zien je een balk met spaces (bureaubladen), schermvullende applicaties en Split View applicaties. Door met je muis te navigeren naar de apps en spaces in de balk wordt een voorvertoning geopend (vanaf OS X El Capitan).

Spaces (bureaubladen) toevoegen of verwijderen

Met behulp van spaces kun je meerdere bureaubladen openen op je Mac, deze beheer je via Mission Control. Klik op de plus-knop rechtsboven om een nieuwe space te openen. Meer informatie over spaces vind je hier terug. Wil je een applicatie schermvullend weergeven dan kun je dit doen door een actief venster te slepen naar de balk bovenin je scherm. Spaces en overige content uit de balk kun je verwijderen door deze omlaag te vegen uit de balk. Gekoppelde applicaties worden dan weergegeven in je eerste space.

Lees ook: Split View, twee apps naast elkaar gebruiken in OS X El Capitan


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: