1 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Menubalk automatisch verbergen

Logo van OS X El Capitan tips

OS X 10.11 El Capitan bevat een hoop kleine, maar handige wijzigingen. Ze zijn niet zo snel terug te vinden, maar als je ze eenmaal weet zijn ze fantastisch.

Al jaren kun je het Dock automatisch laten verbergen, wanneer je dan de muisaanwijzer naar de onderkant van je scherm verplaatst zal het Dock automatisch tevoorschijn komen. Dit kun je vanaf OS X El Capitan ook toepassen met de menubalk, hoe lees je hieronder terug.

Menubalk verbergen in OS X

Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren en open het paneel ‘Algemeen'. Vervolgens kun je hier de optie ‘Toon/verberg de menubalk automatisch', onmiddellijk wordt de menubalk verborgen.

Deze kun je tevoorschijn halen door je muisaanwijzer te verplaatsen naar de bovenkant van je scherm, automatisch wordt de menubalk getoond en kun je hem gebruiken. Door je muisaanwijzer naar beneden te verplaatsen verdwijnt de menubalk weer.

Lees ook: Het OS X Dock sneller tonen en verbergen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Berend

  1 oktober 2015 om 21:17

  Wesley, wellicht een domme vraag, maar wat is het verschil tussen deze beschreven mogelijkheid en de zgn Full-screen optie (het groene balletje)?

 • Wesley Fabry

  1 oktober 2015 om 21:22

  Schermvullend is maar 1 app, en de menubalk kan gewoon automatisch verbergen, meerdere vensters kun je dan zien en gebruiken..

 • Berend

  1 oktober 2015 om 21:26

  Jeetje zeg, een domme vraag van mij dus…😖. Bedankt!!

 • Wesley Fabry

  1 oktober 2015 om 21:29

  Neen hoor, alleen mensen die vragen stellen worden slim 👍😉

 • kees

  17 oktober 2015 om 20:53

  vraag ik wil kijken in mijn bibliotheek ( mac osx10.11) maar dat lukt op een of andere wijze niet. wie weet er raad.
  2de vraag is als ik een back cup maakt van mijn harde schijf komen er ook bestanden in met rood bord met een witte balk een richtins verkeer bord ?
  als ik zoek op de macbook kan ik deze niet vinden.

  wie kan mij helpen

 • Petra

  25 november 2015 om 18:43

  Hoi, handig, maar ik wil de menubalk altijd zien om makkelijk de tijd te zien en bijvoorbeeld hoe het met de stroom staat. In de systeemvoorkeuren/algemeen staat het vinkje niet aan, maar toch verdwijnt mijn menubalk direct. Wat doe ik fout?
  Petra

 • A. Tak

  9 augustus 2016 om 22:28

  mijn menubalk valt regelmatig weg. Hoe kan ik mijn menubalk permanent getoond krijgen en permanent vastgezet krijgen? Hoop op oplossing, want dat spontaan verborgen zijn is nogal vervelend.

 • Hilda

  9 oktober 2016 om 20:36

  Sinds ik m’n macbook air geüpdatet heb, is mijn menubalk verdwenen. Dat wil zeggen hij is geel geworden, en er zijn een submappen te zien in de menubalk. Heeft iemand een idee hoe ik dit weer terug kan zetten?

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2016 om 14:45

  @hilda Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s en kopieer onderstaand commando (cmd⌘ + C) open dan terminal en plak (cmd⌘ + V) het gekopieerde commando in een leeg terminal venster. Druk op enter om het commando uit te voeren. Mocht dit niet helpen kun je het beste jouw Mac eens geforceerd herstarten: https://www.appletips.nl/mac-geforceerd-herstarten/

  Commando:
  killall -KILL SystemUIServer

Een reactie toevoegen: