5 juni 2016

iCloud-fotodelen: Foto’s bewaren uit een gedeeld album

foto iOS app

Foto’s van je vakantie, familie en andere gebeurtenissen kun je eenvoudig delen via de iCloud-fotodelen. De foto's kun je delen met vrienden, familie of kennissen en worden bewaard in iCloud.

Hoe je iCloud-fotodelen kunt toepassen en gebruiken lees je terug in dit artikel op appletips. Niet alleen kan jij foto's delen, ook kun je gedeelde albums van andere bekijken wanneer je een uitnodiging hebt gekregen. Handig wanneer je met een groep vrienden op vakantie bent geweest en iedereen de foto's deelt op deze manier.

Foto's bewaren uit een gedeeld album in iOS

Wanneer je een gedeeld album (van jezelf of een ander) opent heb je de mogelijkheid om de foto's te bekijken, maar ook te bewaren in je eigen filmrol. Hoe dit werkt lees je hieronder terug.

• Open de Foto's applicatie
• Tik op het tabblad ‘Gedeeld'
• Navigeer naar de foto die je wilt bewaren en open deze
• Selecteer de deel-knop (vierkant met pijl omhoog)
• Scroll doorheen de onderste rij
• Tik op ‘Bewaar afbeelding' om deze te bewaren

foto uit gedeeld album icloud-fotodelen bewaren

De foto wordt bewaard in je eigen fotobibliotheek. Wil je meerder afbeeldingen tegelijkertijd bewaren, keer dan terug naar het overzicht van alle foto’s in het gedeelde album. Tik op ‘Selecteer', vink de foto’s aan en tik op de deelknop. Tik vervolgens op ‘Bewaar X afbeeldingen' om alle foto’s te bewaren in je eigen fotobibliotheek.

Foto's bewaren uit iCloud-fotodelen op een Mac

Open de Foto's applicatie en kllik tweemaal op het tabblad ‘Gedeeld'. Selecteer één of meerdere foto's en klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op een geselecteerde foto(‘s). Kies nu voor de optie ‘Importeer', de foto's worden direct bewaard in je fotobibliotheek.

Lees ook: Wat is iCloud-fotobibliotheek en hoe werkt het?Reacties


  • B van Wanrooij

    13 november 2016 om 18:07

    Ik wil graag filmpjes uit een gedeelde map opslaan. Hoe moet ik dat doen?

Een reactie toevoegen: