19 mei 2015

BasisOS X: Schermvullende weergave activeren en afsluiten

stoplicht knoppen os x

Met behulp van de schermvullende weergave kun je een applicatie weergeven in volledige schermweergave. Dit is handig voor applicaties zoals tekstverwerkers, Safari en Mail. Op deze manier heb je geen last van storende elementen zoals het Dock, menubalk of overige vensters.

Vaak is het even wennen aan de schermvullende weergave, maar al snel zul je de voordelen er van in zien. De schermvullende weergave kun je activeren via het groene bolletje in het venster van de desbetreffende applicatie.

Via dit bolletje kun je hem bovendien ook weer afsluiten. Verder is het mogelijk de schermvullende weergave te raadplegen via menubalk ▸ Weergave ▸ Schakel schermvullende weergave in/uit of via de toetscombinatie ctrl^ + cmd⌘ + F en afsluiten via esc.

voorbeeld van een safarivenster

Zodra je een applicatie schermvullend hebt weergegeven is het mogelijk deze snel te raadplegen door met vier vingers van rechts naar links te vegen over het trackpad. Alle actieve schermvullende applicatie kun je bekijken door met vier vingers omhoog te vegen op het trackpad, bovenin vind je een overzicht van alle applicaties die schermvullend zijn.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: