31 december 2012

iOS: Notificatie badges voor apps uitschakelen

Wanneer je in iOS een nieuwe e-mail, iMessage of een ander nieuw/ongelezen notificatie ontvangt word dit weergegeven in de rechter bovenhoek van de applicatie. Er verschijnt een rode badge met een cijfer erin, deze geeft het aantal ongelezen notificaties aan.

Wanneer je de notificaties niet leest of gebruikt kan dit een rommelige indruk geven op je iOS device. Met behulp van de berichtgeving instellingen in iOS is het mogelijk om de rode badges uit te schakelen.

Ga naar Instellingen ▸ Berichtgeving, selecteer de applicatie waarvan je niet wilt dat die een symbool krijgt wanneer er ongelezen notificaties zijn. Scroll hierna naar beneden en zoek de optie 'Badge-appsymbool', verplaats de schakelaar naar links om de weergave uit te schakelen.

Via deze instellingen kun je alle applicaties die een rode badge weergeven bij een nieuwe notificatie uitschakelen. Uiteraard kun je de badges weer inschakelen met dezelfde menu optie.

Meer tips over berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


 • Roland

  31 december 2012 om 20:05

  Dit wist iedereen toch al? Dit is echt heel makkelijk te vinden

 • DS

  1 januari 2013 om 22:54

  Dank voor de tip (ik behoor kennelijk niet tot iedereen..)

 • Pleuni

  4 november 2014 om 20:56

  Ik wil geen badge-app symbool bij mijn email, daarom heb ik hem inderdaad uitgezet. Bij mij schakelt dit symbool zichzelf steeds weer aan. Hoe kan dit? Ik moet hem soms 3 keer per dag uitschakelen.

 • Monique

  28 oktober 2016 om 19:11

  Hallo,

  Sinds de Up-date van WhatsApp gisteren 27-10-2016 via de app-store zie ik de badge-meldingen niet meer. Dit terwijl ik niets heb veranderd en bij controle ook gewoon bleek dat deze gewoon aan staat.
  Kan iemand mij een oplossing geven?

Een reactie toevoegen: