9 juli 2015

OS X: Afspraak openen in een afzonderlijk venster

agenda icoon os x

Het contextmenu kun je op veel locaties toepassen in OS X, in Finder, Safari, maar ook in de agenda applicatie. Het contextmenu kun je raadplegen door met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op een item, vervolgens krijg je extra mogelijkheden met betrekking tot een applicatie of OS X zelf.

Het contextmenu in Agenda biedt je verschillende mogelijkheden, maar bevat ook enkele handige opties. Agenda is sinds OS X Yosemite redelijk strak geworden, zo wordt de info voor een afspraak niet geopend in een apart venster maar in een pop-up variant met als gevolg dat deze vrijwel onmiddellijk verdwijnt wanneer je per ongeluk ergens anders klikt.

Dit kun je uitschakelen via Agenda ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ Vink de optie 'Open activiteiten in een afzonderlijk venster aan'. Echter kun je dit ook tijdelijk toepassen via het contextmenu.

Agenda afspraak openen

Klik met een secundaire klik op een afspraak en kies voor 'Meer info', de afspraak wordt vervolgens in een apart venster geopend. Daarnaast kun je in het contextmenu ook onmiddellijk de gekoppelde agenda wijzigen, de afspraken mailen, kopiëren, plakken en bewerken.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!