14 februari 2015

iOS: Zorgvuldig om gaan met het berichtencentrum spaart de batterij

We installeren steeds meer en meer applicaties op onze iPhone, iPad en iPod Touch. Dit is uiteraard geen enkel probleem, tenminste als je beschikt over voldoende opslagcapaciteit. Ook steeds meer applicatie willen allerlei meldingen plaatsen in het berichtencentrum, op deze manier blijft je uiteraard prima op de hoogte, maar er zit ook een nadeel aan.

Telkens wanneer je zo’n melding ontvangt licht je scherm op en dit gaat dan weer ten koste van de batterijduur. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke applicatie berichten op je toegangsscherm mogen plaatsen. Dit kun je beheren via onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Selecteer ‘Berichtencentrum’
• Tap op een applicatie
• Schakel de optie ‘Op toegangsscherm’ uit

toegangsschermbc

Door deze optie te deactiveren krijg je wel nog de melding van de desbetreffende applicatie in het berichtencentrum, maar niet meer op je toeganggscherm. Ga dus even na bij welke applicatie het echt belangrijk is dat deze op het toeganggscherm hun melding tonen.

Denk hier bijvoorbeeld aan meldingen van spelletjes of andere minder belangrijke zaken. Een overzicht vind je altijd terug in het berichtencentrum dat je met één veeg van boven naar benden (ook op het toeggangsscherm) kunt activeren.

Meer over Batterij kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ruud

    14 februari 2015 om 17:46

    Bij Appletips kunnen ze er ook wat van

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!