11 mei 2016

iOS: Batterij en Zoek mijn Vrienden widget

batterij icoon iOS

Wist je dat in iOS 9 twee nieuwe standaard widgets beschikbaar zijn? Zo kun je snel via het berichtencentrum de batterij van je aangesloten apparaten bekijken of je vrienden zoeken.

Goed om te weten, de batterij widget is niet voor iedereen zichtbaar. Zo kan de widget alleen geactiveerd kunnen worden wanneer je een Apple Watch of Smart Battery Case gekoppeld hebt aan je iPhone of een Apple Pencil aan je iPad Pro. Via de widget kun je snel het batterijniveau van deze apparaten bekijken.

batterij en zoek mijn vrienden widget

Met behulp van Zoek mijn Vrienden kun je eenvoudig vrienden toevoegen en hun locatie opvragen, handig voor gezinnen of een vriendengroep op vakantie, festival, etc. Via de widget kun je in één oogopslag de locatie van je vrienden bekijken. Zoek mijn vrienden is standaard aanwezig in iOS 9, meer informatie over deze applicatie lees je hier terug.

Batterij en Zoek mijn Vrienden widget activeren

De batterij en Zoek mijn Vrienden widget kun je installeren door het berichtencentrum te openen (veeg met één vinger vanaf de bovenkant van je scherm omlaag. Open het tabblad 'Vandaag', scroll naar beneden en tik op 'Wijzig', tik op het plusknopje voor de widget om hem toe te voegen. Via de drie horizontale strepen kun je hem van positie wijzigen, verwijderen doe je via de rode min-knop.

Lees ook: Meldingen worden per dag weergegeven in iOS 9Reacties


  • John Otten

    11 mei 2016 om 11:26

    Ook bij gebruik van mijn Resound Linx2 hoortoestellen – earables – is de battery widget beschikbaar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!