10 mei 2016

Gemini 2: Dubbele bestanden opsporen en verwijderen

Door de maanden heen zul je merken dat de harde schijf van je Mac steeds voller raakt. Je installeert apps, importeert foto's, verzamelt muziek, etc. Ondertussen zal er op je harde schijf ook 'vervuiling' optreden zoals dubbele bestanden.

Denk aan muziek of foto's die je dubbel hebt opgeslagen of dat ene leuke filmpje dat je meerdere malen hebt ontvangen van je vrienden. Tijd voor een grote schoonmaak en dat kan heel eenvoudig met Gemini 2.

Gemini is een applicatie gespecialiseerd in opsporen van dubbele bestanden en (zeer belangrijk) het veilig verwijderen hiervan. De applicatie is voorzien van een aantal handige functies die je helpen bij het opruimen van je harddisk.

gemini 2 dubbele bestanden

Ondersteuning voor iTunes en Foto's voor OS X

Gemini 2 heeft ondersteuning voor Apple Foto's voor OS X en iTunes app, dubbele foto's en mediabestanden kun je met behulp van een paar muis klikken opsporen en verwijderen. Gooi je per ongeluk het verkeerde bestand weg, geen probleem je kunt verwijderde bestanden ook weer eenvoudig terugplaatsen.

Soortgelijke bestanden opsporen

Naast het opsporen van dubbele bestanden is het ook mogelijk om Gemini 2 te laten zoeken naar soortgelijke bestanden. Heb je bijvoorbeeld een foto in meerdere afmetingen op je harde schijf staan dan wordt dit automatisch gedetecteerd en kun je ervoor kiezen om slechts één versie te bewaren (bijvoorbeeld de grootste). Zowel de dubbele als soortgelijke bestanden worden overzichtelijk weergeven, waarna je kunt kiezen wat je wilt doen met de bestanden.

gemini2 dubbele bestanden opruimen

Intelligente opties

Op basis van de keuzes die maakt bij het verwijderen van de dubbele of soortgelijke bestanden, kun je Gemini leren deze keuzes automatisch toe te passen. Wil je bijvoorbeeld alleen het grootste formaat van één dezelfde foto bewaren, dan kan Gemini dit in toekomst automatisch uitvoeren.

Gemini 2 gratis uitproberen

Gemini 2 is een aanrader en je kunt Gemini 2 gratis uitproberen, klik hiervoor op de onderstaande link om de app te downloaden:

Download: Gemini 2

Opgelet: Wanneer je op het internet zoekt naar 'Gemini 2' zal je merken dat je berichten over fraude, scam en meer zult vinden. Dit gaat niet over deze Mac applicatie. Gemini 2 is namelijk ook een aandelen website/app die op frauduleuze wijzen geld van je wilt aftroggelen. Dit heeft niets te maken met de Gimini Mac App die dubbele bestanden kan opsporen. Een bijzonder vervelende situatie voor de makers van deze Mac app.Reacties


 • Piet van 't Zelfde

  10 mei 2016 om 20:20

  Hoe kan ik PAL video’s converteren naar NTSC? En vv.

 • Wesley Fabry

  10 mei 2016 om 20:51

  @piet Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl
  Onze leden weten vast een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!