Menu

16 april 2013

OS X: Handtekeningen toevoegen aan e-mailberichten

mail iconWanneer je een nieuw e-mail bericht aanmaakt kun je deze automatisch laten voorzien van een handtekening. Dit is een stuk tekst dat standaard altijd onderaan een e-mail bericht wordt toegevoegd.

Je kan ervoor kiezen om 1 standaard handtekening aan te maken, maar ook voor je werk account of verschillende handtekeningen voor één account. Zo heb je altijd de gepaste handtekening en informatie bij het juiste account. Volg onderstaande stappen om handtekeningen in te stellen per e-mail account.

• Open Mail
• Navigeer vervolgens naar Mail ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad ‘Handtekeningen’

handtekening1

Selecteer in de kolom het gewenste account en klik vervolgens op het plus-icon. Automatisch wordt er een naam gegeven aan de handtekening. Deze kun je wijzigen door te dubbelklikken op de naam. Via het tekstveld kun je snel een eigen samengestelde handtekening toevoegen. Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + T kun je het lettertypen venster openen. Hier kun je een gewenst lettertype kiezen voor je handtekening en bepaalde teksten vet of cursief late weergeven. Herhaal dit voor meerdere handtekeningen bij één of voor een ander account.

handtekening2

Wanneer je een e-mail bericht beantwoord of een nieuwe aanmaakt wordt automatisch de eerste handtekening in de lijst toegevoegd. Je kunt deze eenvoudig wijzigen door in de navigatiebalk te klikken op ‘Handtekening’ en vervolgens een andere te selecteren. Automatisch wordt deze toegevoegd aan het bericht.

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Vanessa 19 november 2013 om 20:36

  Ik wil graag pictogrammen toevoegen aan mijn handtekening. Zoals mijn website, social media en blog. Maar dit wordt weergegeven bij de ontvanger als ‘pasted graphic’.

  Dat is overigens helaas ook het geval voor mijn logo. Hoe los ik dit op?

 • Pieter van Kesteren 23 mei 2014 om 14:59

  Heel simpel:

  1. Maak je handtekening compleet op in Photoshop. Houd rekening met de uiteindelijke afmetingen (kun je altijd nog aanpassen) en bewaar hem als PDF
  2. Open de PDF-afbeelding, selecteer de gehele afbeelding (select all) en kopieer hem (copy)
  3. Open Mail > venster > handtekeningen
  4. klik op ‘alle handtekeningen’ en vervolgens op + onderin (voeg toe)
  5. Mail maakt en nieuwe standaard handtekeningtekst aan
  6. Selecteer die (select) en plak vervolgens met cmd V je zelfgemaakte handtekening in het venster
  7. Let op: vervolgens sleep je het woord ‘handtekening x’ (jouw zelfgemaakte handtekening) van de middenkolom over je e-mail- of iCloud-account in de eerste kolom
  8. Selecteer vervolgens in het bewuste account (de linkerkolom dus) je nieuwe handtekening en die verschijnt prompt in elke nieuwe mail.
  NB: de beschrijving is gelukkig moeilijker dan de actie!!

 • Pieter van Kesteren 23 mei 2014 om 15:07

  Heb het nog even getest. Op eigen iPhone en bericht naar mijzelf. Weliswaar krijg ik ook de vermelding ‘Pasted graphic’ in mijn e-maillijst, maar als ik de mail open laat hij de afbeelding wel zien. Als ik een bericht naar mijn gmail-account stuur gebeurt hetzelfde.

 • Loran 4 november 2014 om 10:37

  Ha Pieter,

  Dank je wel, gelukt. En idd ook vanaf mn iphone

  (mail gestuurd met handtekening naar mijzelf, deze “alles geselecteerd” en vervolgens in de instellingen>email>handtekeningen “geplakt”)

 • Catriona Ravelli 11 februari 2015 om 12:02

  Ik wil juist GEEN handtekening toevoegen als ik een mail beantwoord, maar alleen als ik zelf een mail stuur. Hoe schakel ik dat uit dat ie dat automatisch doet?

 • Wesley Fabry 11 februari 2015 om 14:19

  @Catriona Dan moet je in de voorkeuren zoals hierboven staat vermeld bij de ‘Kies handtekening’ de optie ‘Geen’ kiezen. Selecteer eerst het account in de lijst! Dan wordt er standaard geen handtekening toegevoegd, alleen als je deze selecteert via bovenstaande procedure.

 • Marianne 28 februari 2016 om 17:41

  Het lijkt allemaal goed te gaan, maar de handtekening (die ik groot heb gemaakt in Photoshop) wordt in de handtekening heel klein.
  Wat doe ik fout?

  Groet,

  Marianne

Een reactie toevoegen: