23 januari 2017

Mail: Handtekeningen toevoegen aan e-mailberichten op een Mac

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Met behulp van de standaard Mail applicatie in macOS (OS X) kun je eenvoudig je e-mailberichten bekijken, beantwoorden en versturen. Wanneer je een nieuw e-mailbericht aanmaakt kun je dit automatisch laten voorzien van een handtekening. Dit is een stuk tekst dat onderaan een e-mailbericht wordt toegevoegd.

Je kunt ervoor kiezen om één standaard handtekening aan te maken, maar je kunt ook meerdere aanmaken. Zo kun je ze instellen per account of meerdere handtekeningen per account. De handtekeningen zijn vooral handig bij het toevoegen van extra informatie onderaan een e-mailbericht zoals je telefoonnummer. Uiteraard kun je zelf beslissen wat er in het onderschrift moet komen te staan.

Handtekeningen aanmaken in Mail voor macOS en OS X

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menubalk ▸ Mail ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Handtekeningen'

handtekeningen aanmaken in Mail

Selecteer in de kolom het gewenste account en klik vervolgens op het plus-icon. Automatisch wordt er een naam gegeven aan de handtekening. Deze kun je wijzigen door te dubbelklikken op de naam. Via het tekstveld kun je een eigen samengestelde handtekening toevoegen. Met behulp van de toetscombinatie command⌘ + T kun je het lettertypen-venster openen. Hier kun je een gewenst lettertype kiezen voor je handtekening en de opmaak aanpassen zoals vet of cursief.

Herhaal deze procedure als je meerdere handtekeningen per account wilt aanmaken. De handtekeningen kun je ook slepen om deze te koppelen aan een ander account. Onderaan dit venster vind je de optie 'Kies handtekening' terug. Selecteer hier de handtekening die je standaard en altijd wilt toevoegen onderaan een e-mailbericht.

handtekeningen toevoegen in Mail gebruiken

Wisselen tussen verschillende handtekeningen in Mail

Wanneer je antwoordt op een e-mailbericht of een nieuwe aanmaakt wordt automatisch de standaard handtekening toegevoegd. Als je die niet hebt toegekend zoals hierboven staat aangegeven, dan wordt er geen ondertekst toegevoegd. Je kunt dan een handtekening selecteren of wijzigen door in de knoppenbalk te klikken op 'Handtekening' en vervolgens een andere te selecteren. Automatisch wordt dit toegevoegd aan het bericht.

Lees ook: De Mail applicatie sneller maken met TerminalReacties


 • William

  23 januari 2017 om 11:23

  Hoe zit het met HTML handtekeningen? Hebben jullie daar ook een eenvoudige tip voor?

 • Wesley Fabry

  23 januari 2017 om 11:26

  @William Dat is inderdaad nog steeds erg lastig, een voorbeeld. Er is nog een ingewikkelde procedure, maar nog niet op appletips. Misschien zijn er ondertussen apps of andere tussen-tools die dit mogelijk kunnen maken. We zullen het eens bekijken.

 • William

  23 januari 2017 om 12:27

  @Wesley Mijn Dank zou groot zijn. De huidige tips zijn hogere wiskunde voor mij…

 • birgitte

  23 januari 2017 om 14:19

  Bij mij staat daar in de menubalk geen mail maar safari. En ik kan ook nergens anders dit mail knopje vinden…Wat nu?

 • Wesley Fabry

  23 januari 2017 om 14:57

  @birgitte dan heb je de Mail applicatie niet actief, maar safari. Open Mail, klik desnoods op iets in het mail venster en volg dan bovenstaande stappen.

 • Ton

  23 januari 2017 om 20:33

  Leerzame tips en trucs in Appletips, keep going on

 • Britt

  30 januari 2017 om 11:09

  Goedendag. Ik heb via bovenstaande omschrijving eerst met vriendelijke groet, en dan een afbeelding als handtekening toegevoegd.

  Via mijn iphone zie ik deze wel goed binnen komen maar naar alle andere email adressen waar ik ze getest heb komt er een rood kruisje te staan. Kunnen jullie helpen?

 • Wesley Fabry

  3 februari 2017 om 10:15

  @william en Britt we hebben een complete handleiding online gezet hoe je een mooie HTML-handtekening met afbeelding kunt maken: https://www.appletips.nl/html-handtekening-css-mac-mail/

 • koning

  2 maart 2017 om 11:40

  Als je een handtekening aanmaakt en vervolgens een mail met pdf wilt versturen komt het heel vaak voor dat andere mensen met bijv. windows de pdf niet kunnen openen. Er schijnt een conflict te zijn vooral als er diverse lettertypes, kleuren, cursief etc wordt gebruikt. Het zou fijn zijn als hier een oplossing voor komt.

 • Adisen

  26 september 2017 om 17:25

  Ja, en dan… heb je er een paar, of veel, of nog meer. Als je er dan eentje wil kiezen, zie je alleen de volgnummertjes, waarbij de inhoud niet verschijnt als je er met de muisaanwijzer overheen gaat. Want, waar zat welke ook al weer? Dat is erg omslachtig en on-Apple inconsequent. Daar word je wel wat apple-ig van, en het gaat net zo traag als Stoffel de schildpad, die al appelig is van zichzelf.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!