13 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Zoek mijn vrienden widget

berichtencentrum logo OS X

Het is je misschien niet ontgaan, OS X El Capitan brengt stiekem veel nieuwe functies en opties met zich mee. El Capitan kent vooral diep in het systeem enkele grondige wijzigingen, maar voor de eindgebruiker zijn er ook een hoop nieuwe dingen te ontdekken.

Zo kan iedereen de ‘Zoek mijn vrienden’ widget gebruiken in het berichtencentrum. Met behulp van Zoek mijn Vrienden kun je eenvoudig vrienden toevoegen en hun locatie opvragen, handig voor gezinnen of een vriendengroep op vakantie, festival, etc. Via de widget in OS X kun je in één oogopslag de locatie van je vrienden bekijken.

Zoek mijn vrienden widget OS X

De 'Zoek mijn Vrienden' widget kun je installeren door het berichtencentrum te openen. Dit kan bijvoorbeeld door in de menubalk te klikken op de drie horizontale strepen of door met twee vingers vanaf de rechterkant van je trackpad naar links te vegen.

Klik onderaan op 'Wijzig' en klik naast 'Zoek mijn vrienden' op de plus-knop. Onmiddellijk wordt de widget toegevoegd, klik op 'Sta toe' om de locatievoorzieningen van de widget toe te staan. Daarna kun je via de widget de locatie van je vrienden bekijken.

Lees ook: Widgets toevoegen, beheren en verwijderen uit het berichtencentrumReacties


 • Rogier

  13 oktober 2015 om 11:23

  Nu alleen nog de koppeling met file informatie. Dus wat ik wil: de locatie van m’n vrienden, weergegeven in de maps applicatie, mét file-info erbij. De data zijn allemaal bij Apple, waarom geven ze het niet weer in één applicatie?

 • Hans

  17 oktober 2015 om 16:25

  Maar Vind mijn vrienden staat niet in het lijstje. Hoe kan ik dan op het + knopje drukken ? En hoe krijg ik VInd mijn vrienden in dit lijstje ?

 • Peter

  19 oktober 2015 om 17:10

  Jammer dat ik het niet zie als ik op de + knop druk. Waarschijnlijk een optie in de beta versie van El Capitan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!