5 december 2015

El CapitanOS X El Capitan: Herinneringen voltooien of uitstellen via een melding

herinneringen osx icoon

Meldingen ontvangen van Herinneringen is niet nieuw in OS X, het reageren op een melding is wel aangepast. Zo kun je vanaf OS X 10.11 El Capitan een herinnering vanuit de melding markeren als voltooid of uitstellen.

Zo kun je de melding voor de herinnering later opnieuw laten verschijnen, zo is het zelf mogelijk om de melding uit te stellen tot de volgende dag. Hoe dit allemaal precies werkt lees je in onderstaande stappen.

Zodra je een melding van een herinnering ontvangt op je Mac (alleen wanneer je de herinnering voorziet van een datum en tijd), dan kun je kiezen om deze onmiddellijk te markeren als 'Voltooid'. De herinnering wordt dan beschouwd als 'gedaan' en bewaard in je voltooide herinneringen.

Herninneringen meldingen

Daarnaast heb je de keuzemogelijkheid 'Later' waneer je hierop klikt opent er een menu waarin je de keuze hebt om de herinnering uit te stellen en opnieuw te laten verschijnen over 5 minuten, 1 uur of morgen. Wanneer je voor 'Morgen' kiest zal je de volgende dag op hetzelfde tijdstip een waarschuwing krijgen voor de herinnering.

Lees ook: Meldingen per app of tijd sorteren in het berichtencentrumReacties


 • Laurens Eekman

  26 oktober 2016 om 11:24

  Hallo,
  Ik maak veelvuldig gebruik van Herinneringen op mijn iPhone enmaar krijg ook hinderlijke popups op mijn Macbook- en Imac-schermen; ze zitten voor de laatste tabbladen van mijn browser en sowieso wil ik de reminders alleen op mijn telefoon zien. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

 • Wesley Fabry

  26 oktober 2016 om 13:19

  @laurens dan kun je via  ▸ iCloud daar herinneringen uitvinken en daarna dan alle herinneringen verwijderen uit ‘Herinneringen’. Dan worden ze niet meer gesynchroniseerd en dus niet meer afgespeeld op je mac en alleen op je iPhone

 • Laurens Eekman

  27 oktober 2016 om 9:07

  Dag Wesley, bedankt voor de tip! Voel me nu beetje dom en dat is prima :-) Groet, Laurens

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!