4 december 2015

Facebook app: Foto’s publiceren in een collage

Facebook icoon (logo)

Wie graag zijn of haar foto's publiceert op Facebook moet nu goed opletten, sinds de laatste update (versie 45.0) is het mogelijk om je foto's te publiceren in een collage.

Het was uiteraard al mogelijk om meerdere foto's in één keer te publiceren, echter werden deze 'saai' onder elkaar getoond. Nu kun je er een mooie collage van maken zodat iedereen je mooiste momenten op een bijzondere manier te zien krijgen. Hoe je een fotocollage maakt en deelt lees je in onderstaande procedure.

• Open de Facebook applicatie
• Navigeer naar je tijdlijn
• Tik bovenaan op 'Waar denk je aan'
• Kies voor 'Foto/video'

foto collage facebook

Onmiddellijk krijg je al een voorbeeld van een collage te zien boven je foto's, deze is alleen voor jou zichtbaar. Tik op de collage om deze te bewerken, je kunt nu foto's verwijderen uit de collage door op het kruisje bij een foto te tikken. Via de knop 'Meer toevoegen' kun je andere foto's en video's toevoegen aan de collage.

facebook collage

Wanneer de foto's of video's zijn toegevoegd kun je ze van plaats verwisselen door je vinger op de foto te leggen tot deze begint te zweven, daarna kun je deze slepen naar een gewenste plaats.

Bovenaan de collage kun je de naam aanpassen zodat je deze persoonlijk kunt maken, daarna tik je op 'Volgende' om de collage te publiceren. Zodra een collage is gepubliceerd kunnen andere de collage bekijken en op de foto's en video's tikken om deze te vergroten.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  365 MB DOWNLOAD GRATIS

De fotocollage-optie is sinds Facebook versie 45.0 beschikbaar en is nog niet voor iedereen beschikbaar, de functie wordt langzaam uitgerold voor iedereen. Android-gebruikers kunnen vanaf begin 2016 fotocollages publiceren.Reacties


 • Estrella

  4 december 2015 om 22:25

  Zojuist de update van Facebook gedownload, helaas is deze functie nog niet zichtbaar. Wellicht wordt die gefaseerd uitgerold?

 • K

  12 juni 2016 om 15:33

  Deze functie is niet meer beschikbaar in de facebook app?

 • Wesley Fabry

  13 juni 2016 om 14:03

  Het is nog steeds mogelijk, de stappen zijn licht gewijzigd, zie tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!