4 december 2015

tvOSInfuse vanaf nu beschikbaar op de Apple TV 4

Infuse app iOS Apple TV

Onder film- en serieliefhebbers is Infuse inmiddels een immens populaire applicatie. Infuse is vanaf nu ook beschikbaar op de Apple TV 4 en dat is goed nieuws. Met de app is het mogelijk om ontzettend veel bestandssoorten te bekijken op je Apple TV dankzij een slimme techniek.

Met Infuse kun je bestanden op de Apple TV die worden bewaard op verschillende locaties, denk hierbij aan je NAS, Mac, PC, FTP, externe harde schijf (Time Capsule), server, etc. Daarnaast kunnen ook diensten als Plex Server, Kodi of Serviio gebruikt worden om bestanden af te spelen op de Apple TV.

Bestanden kun je toevoegen door de Infuse app te openen en op 'Toevoegen' te klikken of via 'Instellingen' te navigeren naar 'Netwerk shares', kies hier de gewenste mogelijkheid om bestanden in te lezen op de Apple TV via de Infuse app.

Infuse op de apple tv

Zodra je een koppeling hebt gemaakt kun je de videobestanden bekijken en is je bibliotheek aangemaakt. Deze wordt door Infuse prachtig opgemaakt, films en series worden voorzien van een cover, omschrijving en extra informatie, daarnaast staan alle afleveringen van een serie gesorteerd per seizoen.

Infuse op de apple tv ondertiteling

Het grootse voordeel van Infuse is dat je de mogelijkheid hebt om ondertitels toe te voegen uit de database van OpenSubtitles. Zo worden al je films en series automatisch voorzien van een ondertiteling die je overigens ook kunt bewerken. Deze kun je wijzigen door een video te starten, veeg omlaag op de afstandsbediening en wijzig hier de ondertiteling. Op deze manier kun je ook de audio bewerken en extra informatie bekijken.

Via de instellingen van Infuse kun je allerlei opties wijzigen, in- of uitschakelen, zoals standaard taal (voor ondertiteling), Dolby/DTS over HDMI, etc. Met Infuse is het mogelijk om vele mediabestanden te bekijken op je Apple TV, van 3D tot AVI tot MKV tot MOV, het is allemaal mogelijk. Net zoals in iOS zorgt de app er voor dat de bestanden naar het juiste formaat worden geconverteerd zodat ze op de Apple TV afspeelbaar zijn.

Infuse op de apple tv instellingen

Infuse 4 voor de Apple TV is gratis te downloaden voor huidige Infuse 3 Pro (iOS) gebruikers. Download dan de 'Infuse ~ an elegant video player for all your media' met het Apple ID dat gekoppeld is aan de Pro versie van iOS. Automatisch wordt de Pro versie actief.

Gebruikers die nog geen Pro versie hebben kunnen deze gratis variant testen maar zullen via een in-app aankoop de Pro versie moeten ontgrendelen om volledig gebruik te kunnen maken van Infuse app op de Apple TV. Uiteraard kun je dan ook de Pro versie gebruiken op je iOS apparaten. Wie het niet via een in-app aankoop wil doen kan gelijk vanuit de Apple TV App Store de Infuse Pro versie aanschaffen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreHelaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • michel

  3 december 2015 om 20:04

  Qua interface beter dan NAStify, maar hapert constant. Dus gebeurd niet met NAStify dus valt me zeer zwaar tegen, heb de pro gekocht in de hoop dat dit dat zal gaan doen wat ik wil. Ik heb een WD Mycloud NAS waarop geen Plex Media Server kan draaien, en op een pc wil ik dat niet. Ben enigszins teleurgesteld is wat ik had gelezen.

 • Frans

  3 december 2015 om 21:42

  Helaas.. de Infuse versie voor de ATV2 speelde WEL bestanden van video_ts mappen bestanden af. Deze dus NIET! Erg zonde..

 • michel

  3 december 2015 om 23:08

  Een een aanvulling op mijn vorige opmerking, nadat ik mijn ATV 4 had herstart werkt alles perfect, zelfs beter dan NAStify die ik inmiddels verwijderd heb.

  Dus mocht je een probleem hebben restart even en kijk dan verder.

 • Rowdy

  4 december 2015 om 6:13

  Heb zelf al srt bestanden bij afleveringen staan, maar die worden niet gebruikt. :-(
  Heb je daar pro versie voor nodig?

 • Mark

  4 december 2015 om 21:14

  Op de website van FireCore wekken ze de indruk dat het mogelijk is om dropbox te koppelen aan Infuse 4 voor de Apple TV 4. Weet iemand of dit mogelijk is? Zo ja, hoe?

 • Robert

  5 december 2015 om 11:22

  Valt wat tegen. Speelt wel veel (maar bijv geen iso’s). Het beeld is alleen niet zo mooi. Bij pannen ook overduidelijk wat schokkerig. Bij mp4’s is de kwaliteit van plex en simplex beter. Vreemd omdat in beide gevallen de atv4 zelf gebruikt wordt voor het transcoderen.
  Ook dvd’s die ik in mkv met ondertiteling op de nas heb staan, worden matig afgespeeld. Toch relatief lichte bestanden lijkt mij.
  Ik heb al wel wat gevarieerd met SMB, UPnP. NFS is helaas niet beschikbaar. Tip houdt gewoon je oude mediaspeler (me8er bijvoorbeeld). Betere kwaliteit en werkt echt altijd.

 • Sandor

  6 december 2015 om 15:38

  Op dit moment heb ik een gejailbreakte ATV2 en daarop ATV Flash met Infuse en daarin een share naar mijn Synology NAS. Betekent bovenstaande dat er nu een officiële weg is om hetzelfde voor elkaar te krijgen?
  Heeft iemand ervaring met beide? Wat kan ik wel en niet in de nieuwe opzet?

 • Wesley Fabry

  6 december 2015 om 15:47

  Sandor, dat is inderdaad gelijk, of het beter of slechter is dan op de ATV2 kan ik niet zeggen. Plex werkt sowieso met een NAS: http://www.appletips.nl/hoe-plex-gebruiken-op-een-apple-tv-4/

 • Bergmans

  6 december 2015 om 17:13

  Kan zijnertijd infuse 4 ook muziek afspelen?

 • Johan Bloem

  7 december 2015 om 17:38

  Zonet de pro versie gekocht voor mijn at4. Nu probeer ik in de app mijn externe harde schijf te benaderen welke aan mijn Airport Extreme hangt. De app vind de Airport extreme wel maar de inhoud (mappen) is nergens te bekennen. De app geeft aan: geen afspeelbare media gevonden.

  Iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  7 december 2015 om 17:42

  Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl
  Onze experts weten misschien een oplossing…

 • Leo

  10 december 2015 om 18:55

  Waar kan ik ergens het content type instellen (Movie, TV show, etc) van de mappen?
  Ik zou verwachten dat te doen als ik favoriete mappen selecteer.

 • rcj vd geest

  27 december 2015 om 0:12

  geen video ts en geen iso bestanden . k hoop dat er gauw een update komt anders baal ik dat ik hem gekocht heb. Ook jammer dat appeltips hier niets over geschreven heeft anders had ik nog even gewacht.

 • Wesley Fabry

  27 december 2015 om 7:45

  Tsjah geen erg in gehad, ik gebruik ook niet alle functies van infuse, steker nog, ik ben overgeschakeld op Plex omdat infuse vaak niet goed werkt..

 • Peter

  15 maart 2016 om 14:07

  Video-TS en ISO Please !!!

 • Mark The shark

  30 maart 2016 om 13:24

  Video-TS en ISO Please !!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!