5 december 2015

tvOSApple TV 4: Bescherm je kinderen tegen ongewenste content

Apple TV 4 icoon

De Apple TV is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Nu de Apple TV een App Store bevat kunnen ook kinderen naar hartenlust spelletjes spelen op de TV.

Uiteraard wil je als ouder je kind beschermen tegen aanstootgevend content. Gelukkig kun je dit op de Apple TV erg eenvoudig doen, zo kun je agressieve en seksuele content beperken. Hoe je te werk gaat lees je in onderstaande stappen terug.

• Open de 'Instellingen' app op de Apple TV
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer 'Beperkingen'
• Schakel 'Beperkingen' in en kies een toegangscode

Beperkingen op de Apple TV

Het is belangrijk dat je een toegangscode kiest en deze goed onthoudt, hiermee kun je namelijk altijd de beperkingen wijzigen of toch bepaalde content downloaden of gebruiken. Wanneer je de code kwijt bent moet je de Apple TV herstellen.

Zodra beperkingen ingeschakeld is kun je de Apple TV kindvriendelijk maken, navigeer naar 'Toegestaan materiaal', en kies vervolgens bij 'Muziek en podcasts' voor 'Clean' en selecteer 'Nederland' voor 'Beoordelingen voor'.

Ouderlijk toezicht Apple TV

Het belangrijkste volgt nu, selecteer 'Films' en kiest vervolgens een beperking. Kies je voor 9 dan worden alle films getoond die geschikt zijn voor een leeftijd vanaf 9 jaar, 16 staat voor 'vanaf 16 jaar', enzovoorts. Kies je voor AL/G dan worden alleen films getoond die geschikt zijn voor iedereen (vaak familie- en kinderfilms). Uiteraard kun je de toegang tot films ook ontzeggen.

Beperkingen op de Apple TV  4

Ook voor TV-programma’s en Apps kun je dit toepassen en de werking is hetzelfde als voor films. Beperkingen is erg handig in gebruik met kinderen. Zo kun je er voor zorgen dat er geen content gekocht kan worden zonder jouw toestemming, meer info hierover vind je hier terug.

Bekijk gerust de lijst van beperkingen, er zitten wellicht nog andere interessante dingen tussen die van toepassing zijn op jouw kinderen. Wanneer je toch content wil bekijken die je 'verbied' dan moet je in het bezit zijn van de toegangscode voor beperkingen.

Lees ook: Meerdere iTunes- en App Store accounts toevoegen op de Apple TV 4Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: