4 november 2015

tvOSApple TV 4: Apps en content kopen met alleen een viercijferige code

Apple TV 4e generatie

Het grootste minpunt op de nieuwe Apple TV 4e generatie is toch wel het toetsenbord, omdat de Apple TV een App Store bevat moet je nog meer je wachtwoord invullen bij het aankopen en download van Apps.

Gelukkig kun je de wachtwoordinstellingen aanpassen, zo kun je er in één keer voor zorgen dat je nooit een wachtwoord moet invullen. Dit doe je via Instellingen ▸ Accounts ▸ iTunes Store en App Store ▸ Wachtwoordinstellingen. Kies hier bij aankopen en aankopen vanuit Apps voor ‘Nooit’ en bij 'Gratis downloads’ kies je voor ’Nee'.

Alleen is dit niet handig, wanneer kinderen zich begeven naar de App Store kunnen ze alles downloaden en kopen wat ze willen. Maar je wilt ook niet steeds je wachtwoord invullen, gelukkig is daar een handige oplossing voor zodat je met slechts 4 cijfers een aankoop kunt verrichten. Hoe lees je hieronder terug.

wachtwoordinstellingen Apple TV 4

Als eerste moet je bovenstaande procedure volgen, schakel dus bij wachtwoordinstellingen het wachtwoord uit door voor ‘Nooit’ en ‘Nee’ te kiezen. Daarna volg je onderstaande procedure.

• Open ‘Instellingen'
• Navigeer naar ‘Algemeen'
• Kies voor ‘Beperkingen'
• Schakel deze in door ‘Beperkingen’ op ‘Aan’ te zetten
• Kies een viercijferige code, vul deze nogmaals in

Beperkingen, kopen uitschakelen Apple TV 4

Vervolgens dien je te navigeren naar ‘Kopen en huren’, schakel de optie uit door te kiezen voor ‘Beperk’, vervolgens selecteer je ‘Kopen vanuit apps’ en kies je hier voor de optie ‘Blokkeer’. Vanaf nu kun je eigenlijk niet meer content kopen of huren zonder de beperkingscode in te vullen, precies wat we willen.

Ga nu naar de App Store en download een app, dat kan een gratis app zijn om te testen! Je zal merken dat de Apple TV je nu om de viercijferige code van beperkingen vraagt, vul deze code in.

code invullen Apple TV voor beperkingen

Omdat je eerder bij wachtwoordinstellingen hebt gekozen om nooit een wachtwoord in te vullen volstaat het nu om te kopen met de viercijferige code van beperkingen. Je heft hiermee eenmalig de blokkering op en download nu gewoon de app. Deze procedure werkt ook voor het huren van films en het kopen overige content. Wil je een in-app aankoop verrichten dan moet je bij Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen ▸ even bij 'Kopen vanuit apps' de toegang verlenen.

Lees ook: Apps installeren, verplaatsen, verwijderen en de opslag bekijken op de Apple TV 4e generatie

Kasper, bedankt voor de tip van AppleinsiderReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!