2 november 2015

tvOSApple TV 4: De appkiezer openen en apps volledig afsluiten

Apple TV 4e generatie

De interface van de nieuwe Apple TV 4e generatie lijkt eigenlijk op die van iOS. Nieuw is de mogelijkheid om applicaties te installeren op je Apple TV en te gebruiken. Uiteraard kun je dan ook snel switchen tussen openstaande apps.

De appkiezer kun je raadplegen door tweemaal te drukken op de thuisknop, te herkennen aan de TV als icoon. De appkiezer wordt onmiddellijk geopend, door op het touchpad van je afstandbediening naar links of rechts te vegen kun je navigeren door de openstaande applicaties.

Wanneer je klikt op het touchpad kun je de applicatie openen en gebruiken. Applicaties die je gebruikt blijven actief op de achtergrond en worden dus niet volledig afgesloten (net zoals op de iPhone/iPad). Gelukkig kun je deze volledig afsluiten met behulp van onderstaande procedure.

appkiezer op de apple tv 4

Activeer de appkiezer door tweemaal te drukken op de thuisknop, navigeer naar de app die je wilt afsluiten door naar links of rechts te vegen op het touchpad. Om de app volledig af te sluiten volstaat het om omhoog te vegen op het touchpad van je afstandsbediening, de app wordt dan volledig afgesloten.

Lees ook: Hoe Siri activeren op de nieuwe Apple TV?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Rob van Hees

  30 mei 2017 om 20:32

  Dank voor deze waardevolle tip !

  Was al op zoek hiernaar want ik had een Radio app draaien op mn Apple TV, die het geluid maar bleef doorgeven, ookal zat ik bv te netflixen op de Apple TV.

  Mvg,
  Rob.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!