3 september 2014

iPhone: De pincode van een simkaart wijzigen

iphone 5S cameraHet lijkt haast onwaarschijnlijk, maar een smartphone heeft nog steeds een simkaart nodig. Wie weet komt hier in de toekomst ooit verandering in, maar voorlopig word je provider via de simkaart gekoppeld aan je iPhone.

Veel beginnende iPhone gebruikers stellen ons regelmatig de vraag hoe je de pincode van je SIM-kaart kan wijzigen of geheel uitschakelen. Tussen de vele instellingen van je iPhone is het soms lastig dat ene knopje te vinden, via onderstaande stappen kun je eenvoudig de pincode van je simkaart wijzigen.

De pincode van een simkaart wijzigen op een iPhone

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Telefoon'
• Tap hier op 'Simpincode'

Via de knop 'Wijzig pincode' kun je de pincode veranderen. Vul eerst de oude pincode in om vervolgens de nieuwe pincode tweemaal (ter controle) in te voeren. Vanaf dat moment is de pincode gewijzigd.

Liever geen pincode? Schakel dan de optie 'Simpincode' uit. Wanneer nu de iPhone wordt herstart moet je geen pincode meer invoeren, echter is het dan wel aan te raden een toegangscode te gebruiken. Deze kun je instellen via Instellingen ▸ (Touch ID en) toegangscode.

Meer over beveiliging kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Maarten

    3 september 2014 om 21:45

    Ja, een elementaire tip en bijna verplicht uit te voeren. Net als het inschakelen van de pincode op je voicemail.

Een reactie toevoegen: