8 november 2015

tvOSApple TV 4: Meerdere iTunes- en App Store accounts toevoegen

Apple TV 4 icoon

De Apple TV is een product van Apple dat vaak door meerdere mensen wordt gebruikt. De Apple TV zal bij de meeste gebruikers in de woonkamer staan en op deze plek zijn er nu eenmaal meerdere gebruikers.

Gelukkig heeft Apple hieraan gedacht en is het mogelijk meerder iTunes- en App Store accounts toe te voegen aan de Apple TV. Op deze manier kan iedereen zijn of haar applicaties downloaden en installeren. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure.

• Open ‘Instellingen'
• Navigeer naar ‘Accounts’
• Selecteer ‘iTunes Store en App Store'
• Kies hier voor ‘Voeg Apple ID toe'

Extra iTunes account Apple TV 4

Vul je Apple ID gebruikersnaam in gevolgd door het wachtwoord en log daarna in. Vanaf nu kun je ook dit Apple ID gebruiken, wanneer je dit wilt doen dien je te wisselen van account. Dit doe je via Instellingen ▸ Accounts ▸ iTunes Store en App Store ▸ klik hier op het account dat je wilt gebruiken.

Deze procedure is alleen beschikbaar in de iTunes Store en App Store, voor iCloud kun je maar één Apple ID gebruiken. Wanneer je gebruikmaakt van gezinsdeling dan kun je automatisch alle applicaties van elkaar downloaden en installeren via de App Store optie ‘Aankopen’, deze vind je terug in de menubalk van de App Store.

Lees ook: Apps en content kopen met alleen een viercijferige code op Apple TV 4Reacties


  • Cloverfield

    8 november 2015 om 14:22

    Heel handig Apple. Not!
    Met gezins deling kun je juist wel bij apps van je familie. Maar weer niet bij de foto’s en Apple Music van anderen.
    Welke idioot heeft dat bedacht?

Een reactie toevoegen: