29 januari 2016

BasisiOS: Het batterijpercentage weergeven in de statusbalk

batterij icoon iOS

Nieuwe iPhone en iPad gebruikers stellen ons vaak de vraag hoe ze de percentage weergave van de batterij kunnen activeren. Ieder iOS apparaat wordt standaard geactiveerd zonder dit percentage, je krijgt dan in de statusbalk alleen het batterij-symbool te zien.

Deze geeft aan hoe je batterij ervoor staat, dit wordt aangegeven doordat de batterij langzaam leeg loopt in het symbool. Echter is het gissen hoeveel je nog exact over hebt, gelukkig kun je dit makkelijk achterhalen via het batterijpercentage. Hoe je deze kunt activeren lees je hieronder terug.

• Open 'Instellingen' op je iDevice
• Navigeer naar 'Batterij'
• Schakel de optie 'Batterijpercentage' in

batterijpercentage activeren op een iPhone via instellingen

De schakelaar kleurt groen en het batterijpercentage wordt naast het batterij-icoon in de statusbalk weergegeven. Deze geeft aan over hoeveel energie je batterij nog bevat. Deze tip is enkel van toepassing op de iPhone en iPad.

Let op, deze procedure is alleen van toepassing in iOS 9 of hoger, heb je een eerdere versie geïnstalleerd op je iPhone of iPad dan kun je het batterijpercentage activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik.

Lees ook: Energiebesparingsmodus, verleng de batterijduur van je iPhone

geupdate artikel i.v.m. iOS 9

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • bjornels

    31 januari 2016 om 7:51

    Is een leuke functie, maar met een proces erbij loopt je batterij ook vlugger leeg. Aangezien de iPhone en iPad zelf aangeven wanneer je nog maar 10% over hebt en dan naar een energiezuinige modus overgaat, is dit een overbodig,

  • Richard

    7 augustus 2016 om 16:16

    Ik heb een klein vraagde. Nu we over batterijen bezig zijn. Ik heb net een i pad touch 4de generatie als ik me niet vergis geüpdatet naar IOS 9.3.4 en nu heb ik helemaal geen Batterijpercentage meer. Ik kan het ook nergens vinden op het aan te zetten. Heeft iemand een idee of tip? Alvast bedankt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!