Menu

17 augustus 2013

iOS: Gmail berichten verwijderen ipv archiveren

google gmail retina iconNaast een iCloud account is het ook mogelijk om een Gmail-account toe te voegen aan de standaard Mail applicatie in iOS. Op deze manier ben je niet afhankelijk van een iCloud account en kun je toch gebruik maken van de standaard app.

Wanneer je een bericht wilt verwijderen in jouw gmail-inbox zal je merken dat deze standaard wordt gearchiveerd. Dit kan handig zijn, maar vaak wil je gewoon het e-mail bericht verwijderen naar de prullenmand. Gelukkig kun je dit eenvoudig aanpassen, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar de optie ‘e-mail, contacten, agenda’s’
• Selecteer je gmail-account

archiefgmail2

Deactiveer hier de optie ‘Archiveer berichten’. Wanneer je nu een e-mail bericht verwijderd in de Mail applicatie in je Gmail-inbox wordt deze onmiddellijk verwijderd en niet meer gearchiveerd.

Update voor iOS 7 of later:
In iOS 7 kun je deze optie raadplegen Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda’s ▸ je gmail account ▸ Account ▸ Geavanceerd
Via de categorie ‘Zet verwijderde berichten in’ kun je hier de optie ‘Archief’ selecteren.

Meer over gmail kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Ralph Timmerhuis 17 augustus 2013 om 9:51

    De oplossing die ik gebruik is als volgt. Voor archiveren tap je kort op het archiveer symbool. Voor definitief verwijderen tap je wat langer op het archiveer symbool. Nu zie je dat de keuze ‘verwijder bericht’ er bij is gekomen. Is volgens mij een iets geraffineerdere oplossing :-)

  • Edwin Tesselhoff 17 augustus 2013 om 9:55

    In iOS7 zit deze optie niet. Tenminste niet op het pad dat jullie aangeven.

  • Wesley Fabry 17 augustus 2013 om 10:06

    In iOS 7 kun je deze optie raadplegen Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda’s ▸ je gmail account ▸ Account ▸ Geavanceerd

    Via de categorie ‘Zet verwijderde berichten in’ kun je hier de optie ‘Archief’ selecteren.

  • arthur 17 augustus 2013 om 11:10

    Tnx, dit gaat sneller dan verplaatsen naar de prullenmand. Maar hoe krijg ik dit ook bij mijn icloud account?

  • Bert 17 augustus 2013 om 20:06

    Kun je dit ook instellen in de mailapplicatie op de Mac. Want bij het verwijderen van de mails worden ze volgens mij ook gearchiveerd.

  • Rogier 18 augustus 2013 om 21:00

    Dit werkt niet; ik heb m’n Google Apps account op m’n iPhone als “Gmail account” geconfigureerd. Als ik vervolgens een email “delete”, dan zie ik deze terug in de “All mail” folder in Gmail. Ik wil ‘m dus eigenlijk terug zien in de “trash”. Ik krijg dit NIET voor elkaar.

  • Erna 6 januari 2016 om 9:28

    Ik werk met een Mac en vind ‘instellingen’ niet. Al de verwijderde mails worden geactiveerd. Hoe kan ik dit vermijden en hoe kan ik de ‘oude’ verwijderde uit het archief halen, zonder mijn andere mails (die er ook in zitten) te verwijderen?

Een reactie toevoegen: