12 februari 2016

WATCHGezondheid: Alleen de Apple Watch gebruiken als bron voor de stappenteller

gezondheid logo iOS

Iedereen die een Apple Watch heeft kan nauwkeurig zijn of haar stappen bijhouden met de geïntegreerde stappenteller. Naar verluid is deze nauwkeuriger dan vele andere slimme armbanden en zelfs de iPhone.

Sommige gebruikers klagen over het feit dat de waarde van hun stappen verschilt tussen de Gezondheid applicatie en de Activteit applicatie in iOS en op de Apple Watch. De oorzaak ligt bij de Gezondheid applicatie, deze kiest namelijk maar één invoerbron en geen gemiddelde van bijvoorbeeld je iPhone en Apple Watch. Hoe je dit oplost lees je hieronder terug.

• Open de Gezondheid applicatie
• Tik op het tabblad 'Gegevens'
• Navigeer 'Conditie'
• Open hier de optie 'Stappen'
• Tik op 'Deel gegevens'

stappen gezondheid beheren in iOS

Vervolgens dien je bovenaan 'Wijzig' te selecteren, bij 'Gegevensbronnen' kun je nu de Apple Watch naar bovenschuiven op de eerste plek in de lijst. Dit doe je met behulp van de drie horizontale strepen. Vanaf nu zal Gezondheid de Apple Watch gebruiken als invoerbron voor stappen. Mocht je de Apple Watch een gehele dag niet gebruiken dan schakelt Gezondheid voor de dag automatisch over op de iPhone.

Uiteraard kun je in deze lijst tijdens het wijzigen ook de invoerbronnen uitschakelen, dan zal Gezondheid alleen maar de gegevens gebruiken van de geselecteerde invoerbronnen. Beste is alleen te kiezen voor de Apple Watch omdat deze het nauwkeurigste is.

Lees ook: De stappenteller gebruiken op de Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: