14 augustus 2015

OS X Mail: Sorteren op conversatie (berichtenreeksen) uitschakelen

mail os x icoon van Apple Mail OS X

De berichtenreeks (conversatie) is een handige functie binnen de Mail applicatie die niet alleen in iOS te gebruiken is maar ook in OS X. Via deze optie worden alle e-mailberichten met een bepaald onderwerp gebundeld. Op deze manier kun je snel de gehele conversatie raadplegen binnen Mail.

In OS X is deze functie nog steeds aanwezig, echter valt deze nauwelijks op. Een berichtenreeks wordt voortaan aangeduid met twee groter-dan '>>' tekens in je postbus. Door de minimalistische look sinds OS X Yosemite is dit erg onduidelijk. Daarom willen vele OS X gebruikers deze optie uitschakelen, hoe je dit doet lees je hieronder.

• Open 'Mail'
• Klik in de menubalk op 'Weergave'
• Vink de optie 'Sorteer op conversatie' uit

sorteer op conversatie

Vervolgens worden de e-mails met hetzelfde onderwerp/afzender los van elkaar weergegeven in je postbus. Op deze manier heb je een duidelijkere overzicht van alle e-mails in een reeks en sla je niet zomaar een bericht over.

Lees ook: Berichtenreeksen uitschakelen in iOS Mail

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Liselotte

  5 april 2017 om 11:59

  Een functie die blijkbaar soms ook faalt…ik haal mijn gmail post op in het Mail programma. Ik krijg van een bepaalde afzender een maandelijks terugkerend bericht met kleine wisselende inhoud. Sommige van deze berichten worden gegroepeerd in een conversatie, sommige niet. Nu bestaat de laatste conversatie uit 3 berichten, maar als ik de conversatie zelf aanklik, wordt het eerste bericht niet getoond; deze kan ik alleen zien als ik de conversatie uitvouw, en dan het bovenste bericht zelf aanklik. Wanneer ik ‘sorteer op conversatie’ uit zet, dan verdwijnt het eerste bericht compleet. Alsof deze helemaal niet bestaat – als ik naar gmail.com ga, zie ik het bericht echter gewoon wél staan.

  Iemand hier een verklaring voor? Ligt dit aan gmail of aan mac?

 • Ludo

  7 juni 2017 om 16:48

  Mijn mac houdt de uitgevinkte optie niet vast. Hoe komt dat?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!