16 februari 2015

OS X: Geen handtekening plaatsen onder e-mailberichten

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Wanneer je een e-mail verstuurt via de Mail applicatie in OS X heb je de mogelijkheid om er een handtekening onder te plaatsen. Dit kan een standaard afsluiting zijn van het bericht of andere informatie bevatten.

Je kunt er voor kiezen om steeds dezelfde handtekening te plaatsen onder een bericht en dan eventueel handmatig een andere kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk standaard de handtekening uit te schakelen en elke keer handmatig de gewenste te kiezen.

• Open hiervoor de Mail applicatie
• Klik in de menubalk op 'Mail'
• Selecteer 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Handtekeningen'
• Klik op je account in de linkerkolom

geenhandtekening

Onderaan kun je bij 'Kies handtekening' de gewenste handtekening kiezen die je standaard wil toevoegen bij ieder uitgaand e-mailbericht. Je hebt de keuze tussen alle handtekeningen die je hebt aangemaakt of 'Geen'. Kies de optie 'Geen' om nooit een handtekening bij een uitgaande mail toe te voegen. Nog geen handtekeningen? Klik dan op je account in de linkerkolom gevolgd door de plus-knop. Maak de handtekening op en maak er gebruik van.

Vervolgens kun je bij het opstellen van een e-mail bij de optie 'Handtekeningen' (naast het van-veld) je gewenste handtekening selecteren. Hier heb je dan de keuzes tussen alle handtekeningen die gekoppeld zijn aan het account dat je op dat moment gebruikt.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Tiny

  16 februari 2015 om 21:02

  Ik gebruik verschillende accounts en zou het fijn vinden om niet voor alle accounts dezelfde handtekening aan te hoeven maken. Is daar ook een oplossing voor?

 • Tiny

  16 februari 2015 om 21:04

  Aanvullend op de vorige:
  Ik onderteken bij alle accounts hetzelfde, afhankelijk van het contact meer of minder formeel. Ik zou voldoende hebben aan 1 handtekening formeel, 1 informeel en 1 vriendschappelijk, Nu heb ik met 5 accounts 15 handtekeningen. Dit is een beetje een ergernis.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!