18 april 2017

iOS: Mail handtekeningen instellen per account

mail icon iOS

Wanneer je meerdere e-mail accounts hebt ingesteld op je iPhone of iPad zal je gemerkt hebben dat voor elk e-mailadres dezelfde handtekening gebruikt wordt. Wanneer je een universele handtekening hebt is dat geen probleem, maar wanneer je graag privé en werk gescheiden houdt is het misschien wel aan te raden de handtekening aan te passen.

Sinds iOS 6 is het mogelijk om in beperkte maten de tekst van de handtekening te voorzien van een 'rich-text' opmaak. Hierbij moet je denken aan cursief, onderstreept, vet, "quotes" en het laten inspringen van alinea’s. Helaas is het toevoegen van afbeeldingen en andere html-opmaak nagenoeg niet toepasbaar.

Mail handtekeningen instellen per account

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Mail'
• Selecteer op 'Handtekening'
• Vink de optie 'Per account' aan

iOS Mail handtekeningen instellen per account

De handtekeningen voor de verschillende accounts zullen worden geopend. Via de tekstvelden is het mogelijk om deze aan te passen. Om gebruik te maken van 'rich-text' selecteer je een stuk tekst door je vinger op een woord te leggen, wacht enige momenten en pas eventueel het begin en eind van de selectie aan. Tik op het BIU-symbool in de pop-up-menu om toegang te krijgen tot de verschillende opmaakopties.

Naast de 'rich-text' is het ook mogelijk emoji's en unicode symbolen toe te voegen aan de handtekening. Het emoji-toetsenbord kun je inschakelen via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Voeg toetsenbord toe ▸ Emoj. Verschillende unicode-symbolen zoals , ♬ en ★ kun je terug vinden op het internet.

Lees ook: HTML-handtekening (CSS) maken in macOS (OS X)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!