27 september 2012

iOS 6iOS 6: Handtekeningen instellen per account

Wanneer je meerdere e-mail accounts hebt ingesteld op je iPhone, iPad of iPod Touch zal je gemerkt hebben dat voor elk e-mail account dezelfde handtekening gebruikt. In voorgaande versies was het dus mogelijk om een handtekening in te stellen, standaard was dit ‘Verstuurd vanaf mijn iPhone/iPad/iPod'. Deze kon je aanpassen, echter was de keuze beperkt en kon je enkel platte tekst toevoegen.

In iOS 6 is het mogelijk om in beperkte maten de tekst van de handtekening te voorzien van ‘Rich text’ opmaak. Hierbij moet je denken aan cursief, onderstreept, vet, “quotes” en het laten inspringen van alinea’s. Daarnaast is het ook mogelijk een handtekeningen in te stellen per account. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de E-mail voorkeuren via Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda's
• Selecteer de optie ‘Handtekening'
• Tap op de optie ‘Per account'

De handtekeningen voor de verschillende accounts zullen openklappen en is het mogelijk om deze per account aan te passen. Om gebruik te maken van ‘rich-text' selecteer je een stuk tekst door er op te tappen, pas eventueel het begin en eind van de selectie aan. Tap op het BIU-symbool in de popup ballon om toegang te krijgen tot de verschillende opmaak opties.

Naast de ‘rich-text' is het ook mogelijk emoji's en unicode symbolen toe te voegen aan de handtekening. Het emoji-toetsenbord kun je inschakelen via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Voeg toetsenbord toe ▸ Emoj. Verschillende unicode-symbolen zoals , ♬ en ★ kun je terug vinden op het internet of in onderstaande applicatie.

Uniconsole
UniconsoleCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Cedric Bozzi
iPad & iPhone  4+  4 MB DOWNLOAD  € 0.99Reacties


 • piet 27 september 2012 om 9:38

  Kun je handtekeningen ook synchroniseren met je Mac?

 • Wesley Fabry 27 september 2012 om 9:42

  @Piet Helaas is dit niet mogelijk. Ook wanneer je in het bezit bent van een iPad en iPhone dien je op beide devices een handtekening handmatig in te stellen.

 • LightPhoenix 27 september 2012 om 11:27

  Zit emoij tegenwoordig niet standaard ingebakken?

 • Erekose 27 september 2012 om 12:07

  En hoe ziet de handtekening er dan uit bij exchange/outlook ontvangers (zijn er stiekem nog een heleboel)? Dezelfde afwijking(en) als in OS X?

 • Rob 27 september 2012 om 13:15

  Prima tip, maar bij het opnieuw aanpassen loopt de instelling vast en verschijnt mijn dashbord weer! Kan dis niet meer aanpassen, iemand ook ervaring hiermee? (Heb gebruik gemaakt van paar icons)

 • RuudPolly 27 september 2012 om 14:22

  Het probleem van Rob heb ik ook. Ik heb het ingesteld, maar wijzigen lukt mij niet meer. Ik heb 6 mail accounts met 3 verschillende handtekeningen.
  Instellingen crasht dat. Ik gebruik geen icons, enkel tekst / hyperlinks.

 • Kevin 27 september 2012 om 19:24

  Beetje jammer dat ze niet gewoon via iCloud gesynchroniseerd worden…

 • Karin 7 november 2012 om 10:27

  Sinds de updat IOS 6 kan ik mijn handtekening niet meer wijzigen op mijn Ipad (3). Ik heb Gmail en hij houdt de oude handtekening vast. We hebben dit op een andere Ipad (2) geprobeerd, ook met de laatste update en hier gebeurde bij Gmail hetzelfde. Voor hotmail en Icloud kan het wel. Er staat alleen tekst en een email adres in de handtekening. Ik heb de Gmail app verwijdert en opnieuw geinstalleerd. Maar het probleem blijft.

 • Paul 29 november 2012 om 14:36

  Dank. iPad 4 gebruiker. Handtekening eerste account, overruled de volgende twee (van de drie) accounts. Vele combinaties geprobeerd, hoofdaccount gewijzigd, etc. Niets werkt. Derde account is zakelijk en die handtekening met oa KvK nr is verplicht. Apple iPad toch niet geschikt voor zakelijk gebruik, of magie?

 • Gabor Husson 3 april 2013 om 12:41

  Ik gebruik mijn Ipad voor mail-sync (werkgerelateerd).Jammer is het feit dat men kleur of lettertype niet kan aanpassen. Indien je Paste vanuit Mail of Pages verlies je ook de opmaak.

 • Fara 17 april 2013 om 11:39

  Hoe kan ik mijn website in de handtekening zetten zodat je doordat je op de website klikt meteen word doorgestuurd naar de website. Ik heb nu wel mijn site ingetypt maar hij word niet blauw …

 • Kim 16 februari 2014 om 22:00

  Hallo,

  Ik heb een iphone 5. En heb meerdere handtekeningen gemaakt.
  Ik de handtekening plaats ik een afbeelding, kleine jpg en deze deed het als ik mail. Nu ineens zie je een wit hokje met ‘logo’ erin en dus doet ie het ineens niet meer.
  Wat is hiervoor de oplossing?

  Mvg kim

 • Geert 27 augustus 2014 om 22:53

  Hoe kan ik ook een logo yoevoegen aan mijn hamdtekening?

 • jeroen 19 juni 2015 om 10:18

  beste Kim

  dit heb ik dus ook zou iemand daar een oplossing voor hebben misschien dat een andere bestands vorm moet worden of zo iets
  dit is wel niet fijn wil dat het er verzorgd uit blijft zien

Een reactie toevoegen: