24 september 2017

WATCHwatchOS 4: Muziek applicatie met eigen bibliotheek en automatische afspeellijsten

Muziek logo Apple Watch

Vanaf watchOS 4 heeft de Muziek applicatie een nieuw uiterlijk gekregen, deze is meer gericht op de artwork van je albums en afspeellijsten. Echter is er nog een andere opvallende wijziging, je Apple Watch heeft nu een eigen muziekbibliotheek.

Dit houdt in dat je niet meer de muziekbibliotheek van je iPhone kunt bekijken op de Watch, maar alleen de nummers die je gesynchroniseerd hebt vanaf je iPhone. watchOS bevat watchOS bevat wel een optie die het gemis kan opvangen door automatische afspeellijsten toe te voegen aan de Apple Watch.

Automatische afspeellijsten in watchOS 4

• Open de Apple Watch app op je iPhone
• Navigeer naar 'Mijn Watch'
• Selecteer 'Muziek'

Bovenaan vind je de optie 'Automatisch toevoegen' terug en schakel de gewenste afspeellijsten in. Grijsgedraaid is een samenstelling van alle nummers en albums die je vaak beluistert. Chill Mix en Nieuwe Muziek-mix wordt wekelijks aangevuld met nieuwe muziek. Wanneer je Apple Music hebt is dit een samenstelling van je eigen en nieuwe (onbekende) muziek.

muziek in watchOS 4

Muziek synchroniseren met je Apple Watch

Uiteraard kun je ook je eigen muzieknummers, albums, artiesten en afspeellijsten toevoegen. Tik daarvoor op 'Voeg muziek toe' en kies de gewenste muziek uit. Muziek wordt gesynchroniseerd wanneer de Apple Watch wordt opgeladen. Let wel, het maximum van 2gb is nog steeds aan de orde. Je mag dus niet meer dan 2gb muziek op je Apple Watch hebben. Later dit jaar komt Apple Music naar de Apple Watch series 3, of ook de andere Apple Watches deze functie gaan krijgen is onbekend, maar waarschijnlijk niet.

Muziek wissen van je Apple Watch

Ga naar de Watch app op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Muziek, schakel de automatische afspeellijsten uit en veeg van rechts naar links over de albums/afspeellijsten om de verwijder-knop te activeren. Daarnaast kun je de muziek ook beheren via de wijzig-knop.

Muziek afspelen alleen via gekoppelde draadloze headsets

Wanneer je muziek vanaf je Apple Watch wilt afspelen kan dit alleen maar via een gekoppelde draadloze headset, zoals bijvoorbeeld de AirPods. Het is dus niet meer mogelijk de muziek af te spelen op je iPhone vanaf je Apple Watch. Wat wel kan is je muziek bedienen op de Apple Watch wanneer deze vanaf de iPhone is gestart. Via de 'Huidige' applicatie op de Watch kun je dan de muziek beheren die op de iPhone wordt afgespeeld.

Lees ook: Melding ontvangen bij een vreemde hoge hartslagReacties


 • Kaas

  24 september 2017 om 18:18

  Grootste teleurstelling aan WatchOS4. Waarom we onze muziekbibliotheek van onze iPhone ineens niet meer mogen bedienen, is mij een vraagteken. Maar een achteruitgang is het in ieder geval wel.

 • Kaas

  30 september 2017 om 12:49

  Ik weet niet of het een verschil gaat maken, maar het kan maar helpen.
  Petitie om in de muziekfunctie van Watch OS4 terug de iPhone librabry te integreren. Met een series 1 of 2 Watch kan je nu zelfs met AppleMusic abonnement niet meer aan de muziek op je iPhone.

  https://www.change.org/p/apple-watch-os-4-iphone-music-source-function

Een reactie toevoegen: