16 februari 2015

Twitter: Een groepsgesprek starten en voeren

Twitter logo icon

Ondertussen is de uitrol compleet en kan iedereen een groepsgesprek starten in Twitter. Net zoals bij andere sociale diensten zoals Facebook, WhatsApp en bijvoorbeeld iMessage kun je vanaf nu via Twitter een groepsgesprek voeren. In principe deel je een persoonlijk bericht (direct message DM) met meerdere personen.

Net zoals bij normale DM’s kan een bericht maximaal 140 karakters bevatten. Het bericht kan dan naar een groep verstuurd worden van maximaal 20 personen. Bijkomend voordeel deelnemers uit de groep moeten elkaar niet persoonlijk volgen.

Momenteel kan enkel een groepsgesprek gevoerd worden via de officiële Twitter applicatie, open deze en volg onderstaande procedure om een groepsgesprek te starten.

• Open het tabblad 'Berichten'
• Maak een nieuw bericht aan via de knop bovenin
• Vul de namen in die je wilt toevoegen aan het gesprek
• Zodra alle namen zijn toegevoegd tap (tik) je op 'Volgende'
• Typ in het tekstveld je bericht en verstuur deze

Twittergroep

Ook bij een bestaande conversatie kun je personen toevoegen aan het gesprek. Open hiervoor het bestaande gesprek en tap bovenin op de drie bolletjes. Er opent een pop-up menu waarin je de mogelijkheid hebt om de optie 'Voeg personen toe' te selecteren. Kies hiervoor, selecteer de personen die je wilt toevoegen en bevestig dit. Vanaf nu is dit gesprek een groepsgesprek.

Groepsgesprekken kunnen voorlopig alleen via de officiële iOS Twitter applicatie worden gevoerd. De OS X applicatie ondersteund dit nog niet, hiervoor is het wachten op een update.

Twitter
TwitterApple Watch app
Categorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  176 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Twitter kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!