29 maart 2017

ScreencastiOS 10.3: AirPods terugvinden met zoek mijn AirPods

AirPods Apple

Weet je niet meer waar je AirPods zijn gebleven? Vanaf iOS 10.3 kun je ze eenvoudig terugvinden met 'Zoek mijn AirPods'. Het is niet zo dat je gestolen pods kunt terugvinden met deze optie. Zoek mijn AirPods is alleen bedoeld om je oortjes snel terug te vinden wanneer je ze in de buurt kwijt bent geraakt.

De functie werkt namelijk alleen maar wanneer de Pods verbonden zijn met je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac en zich dus in een straal van 10 meter bevinden. Dit omdat ze zelfstandig geen verbinding kunnen maken met het internet. Daarnaast gebruikt de functie altijd de laatst doorgegeven locatie van de oortjes. Zo weet je in ieder geval in welke omgeving je ze moet gaan zoeken. Dat is handig wanneer je ze echt verliest.

Laatste locatie van je AirPods weergeven op de kaart

Open de 'Zoek iDevice'-applicatie op je iPhone, iPad of via iCloud.com. Onmiddellijk worden al je apparaten die gekoppeld zijn aan je Apple ID ingeladen en weergegeven op de kaart. Dit kan de locatie van dat moment zijn of de laatst geziene locatie. Tik in de lijst op de AirPods om deze gedetailleerd op de kaart te bekijken. Dit is de locatie waar de Pods voor het laatst zijn gezien, ook als deze nu zijn uitgeschakeld.

Zoek mijn airpods voor iOS 10.3

Geluid afspelen op de AirPods met 'Zoek mijn AirPods

• Open de Zoek iDevice applicatie op je iPhone, iPad of iCloud.com
• Tik in de lijst op je AirPods
• Kies onderaan voor 'Taken'
• Tik op 'Speel geluid af'

De AirPods zullen nu een hard geluid afspelen dat je kunt horen, hierdoor kun je opzoek gaan naar de pods in je omgeving. Zoals al eerder vermeld, je kunt dit alleen doen wanneer de Pods nog verbonden zijn met een apparaat. Tik op 'Stop geluid' om het afspelen te stoppen wanneer je de oortjes gevonden hebt.

Om nog sneller een geluid af te spelen volstaat het om stevig te drukken op het app-icoon van Zoek iPhone op een iPhone met 3D Touch. Kies in het snelkoppelingen menu voor de AirPods, onmiddellijk wordt het geluid afgespeeld. Deze manier van zoeken is te vergelijken met 'Zoek mijn Apple Watch', meer info.

Lees ook: AirPods handmatig updaten naar nieuwste firmwareversie


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Berend

    29 maart 2017 om 20:40

    En nu nog 6weken wachten totdat de AirPods leverbaar zijn…..😫

Een reactie toevoegen: