25 september 2015

WATCHwatchOS 2: Activeringsslot op de Apple Watch

Apple Watch icon voor apple watch

Veiligheid, privacy en beveiliging staat hoog in het vaandel bij Apple, daarom is nu jouw Apple Watch in samenwerking met watchOS 2 voorzien van een activeringsslot. Wanneer je aangeeft dat je Apple Watch gestolen is wordt de Watch onbruikbaar en kun je deze alleen nog activeren met je Apple ID en wachtwoord.

De functie werkt samen met de gekoppelde iPhone, zorg wel dat via Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iPhone is ingeschakeld op je iPhone. Open daarna de Apple Watch applicatie op je iPhone, selecteer het tabblad 'Mijn Watch' en navigeer naar de optie 'Apple Watch'.

Apple Watch vermist

Hier vind je de optie 'Geef op als vermist', tik hierop om het activeringsslot te activeren en je Apple Watch 'onbruikbaar' te maken. Dit doe je door in het bekomen pop-up menu te tikken op 'Koppel [naam Apple Watch] los'. De Apple Watch wordt nu losgekoppeld van de iPhone en wordt geblokkeerd.

iCloud activeringsslot Apple Watch

Is toevallig ook je iPhone verloren, dan kun je jouw Apple Watch (ook je iPhone) blokkeren via iCloud.com, log in met je Apple ID en klik op 'Instellingen', vervolgens selecteer je bij 'Mijn apparaten' je Apple Watch. Klik in het bekomen pop-up venster de optie 'Is dit apparaat verloren' en markeer hem daarna als verloren.

De dief kan de Apple Watch aanzetten, maar krijgt onmiddellijk een boodschap te zien dat deze ontgrendeld moet worden met het gekoppelde Apple ID. Persoonlijke gegevens kunnen niet worden geraadpleegd, mocht je de Apple Watch terugvinden dan dien je hem opnieuw te koppelen aan je iPhone en te activeren met het Apple ID waarmee je activeringsslot hebt geactiveerd.

Meer informatie over het activeringsslot op de Apple Watch lees je hier terug in het support document van Apple.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!