18 juli 2016

WATCHStappenteller van je iPhone of Apple Watch gebruiken tijdens de Vierdaagse

Apple Watch icon voor activiteit calorieën

Dinsdag 19 juli start de Vierdaagse van Nijmegen weer, dit jaar is het extra feest want het is de 100ste editie! Vanuit de hele wereld doen er jaarlijks zo’n 42.000 wandelaars mee met de wandelprestatietocht.

Heb jij een iPhone of een Apple Watch dan kun je deze gebruiken als stappenteller, zo weet jij na vier dagen precies hoeveel stappen je die dag en tijdens de gehele Vierdaagse hebt gezet.

Stappenteller gebruiken op een Apple Watch

De Apple Watch beschikt standaard over een stappenteller (pedometer), deze registreert nauwkeurig de stappen die je per dag zet en de gelopen afstand. Dit gebeurt volledig automatisch, de resultaten kun je als volgt bekijken.

• Open de Activiteit applicatie op je Apple Watch
• Navigeer naar de eerste pagina met alle ringen
• Scroll met de Digitale Kroon of veeg naar beneden

De activiteit app op de Apple Watch die je gelopen stappen en afstand toont

Je krijgt nu een overzicht van de gelopen afstand en stappen bij ‘Totale stappen en afstand’. Dit zijn de stappen en kilometers die je die dag al gelopen hebt, de teller wordt iedere dag om middernacht op nul gezet. Al deze gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de Gezondheid en Activiteit applicatie op de gekoppelde iPhone. Klik hier voor meer informatie.

Stappenteller gebruiken op een iPhone

Heb je een iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6(s) of iPhone 6(s) plus dan kan de iPhone zelf ook je stappen meten. De stappenteller kun je raadplegen via de Gezondheid applicatie. Open deze en tik op Gegevens ▸ Conditie ▸ Stappen. Schakel de optie 'Toon in Dashboard' in, vanaf dat moment kun je de stappen ook bekijken vanuit het tabblad 'Dashboard'.

stappenteller gezondheid ios op een iPhone

In het overzicht zie je bovenin de stappen staan, draai de iPhone kwartslag zodat deze liggend wordt weergegeven. Nu kun je de stappen per dag, week, etc. bekijken, klik hier voor meer informatie. Via Gezondheid ▸ Gegevens ▸ Conditie ▸ Loop- en hardloopafstand kun je ook de totaal gelopen afstand bekijken.

Lees ook: Apple Watch opnieuw kalibreren zodat stappen en afstand goed worden geregistreerd

origineel artikel van 16/07/16Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: