7 juli 2016

Battery Life: Controleer de conditie van je iPhone batterij

battery life ios app

Met een eenvoudig iOS appje kun je de conditie van je iPhone en iPad batterij controleren. Zo weet je direct hoeveel uur je jouw iDevice nog kunt gebruiken, hoeveel oplaadcyclussen de accu al heeft gehad en meer.

Battery Life is een gratis applicatie en geschikt voor ieder iOS apparaat. De applicatie bevat een aantal handige statistieken, informatie en tips voor je batterij. Zodra je de app opent krijg je een 'Wear level' te zien. Dit heeft te maken met processen die op dit moment van kracht zijn op je iDevice.

Ben je bijvoorbeeld muziek aan het luisteren, berichten aan het versturen en nog andere apps aan het gebruiken dan zal het level toenemen. Hoe meer je verbruikt, hoe hoger het wear level uit komt hoe nadeliger dit voor je batterijduur is. Door processen af te sluiten zal het level omlaag gaan.

Battery life toont oplaadcyclus en meer

Via de drie horizontale strepen kun je het menu openen en bijvoorbeeld 'Runtime' openen, dit geeft je direct een indicatie hoe lang je jouw iDevice nog kunt gebruiken voor bepaalde zaken zoals video, audio en surfen.

battery life oplaadcyclus in iPhone app

Het meest interessantste is wellicht de menuoptie 'Raw data', hierin zie je in één oogopslag de capaciteit, voltage, temperatuur en meer van de accu. Ook zie je bij 'Battery Charge' hoe 'vol' de accu nog is, dit is nauwkeuriger dan de indicatie in de statusbalk. Via 'Cycles' weet je direct hoe veel volledige oplaadcyclussen je iDevice heeft gedaan. Als taal is Engels standaard ingesteld, zie je een andere taal dan moet je controleren of je gebruikmaakt van een toetsenbord in een andere taal zoals Japans. Dit kun je aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenborden.

De applicatie bevat de nodige (opdringerige) reclame-advertenties. Deze kun je uitschakelen via een in-app aankoop. Door deze aankoop te verrichten ontgrendel je direct de Battery Life widget. Zo kun je direct vanuit het berichtencentrum de condities van je batterij bekijken.Niet tevreden over de app? Er zijn meer van zulke apps terug te vinden in de App Store.

Battery Life
Battery LifeCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: RBT Digital LLC
iPad & iPhone  4+  25 MB DOWNLOAD GRATIS

Mocht de batterij van je iPhone aan vervanging toe zijn dan kun je proberen om deze zelf te vervangen. De moeilijkheidsgraad hiervan verschilt per type iPhone. Op verschillende websites worden vervangende (zeer goedkope) iPhone batterijen aangeboden, helaas laat de kwaliteit van veel batterijen vaak te wensen over. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop.

Wanneer je niet technisch genoeg bent om de batterij zelf te vervangen of dit simpelweg zelf niet aandurft, dan kun je onder andere terecht bij gespecialiseerde bedrijven als GSMdokter.nl en iPhonekliniek.nl. Het grote voordeel hiervan is dat er altijd hoge kwaliteit batterijen worden geplaatst inclusief een garantieperiode. Vanzelfsprekend kun je bij beide bedrijven ook terecht voor andere reparaties aan je iPhone en iPad.Reacties


 • rolin

  7 juli 2016 om 11:12

  Niet downloaden, gelijk de vraag of je de nog uit te brengen iPhone 7 wilt “testen”.
  Dit scherm kun je alleen weg krijgen als je de app afsluit.

 • Denise

  7 juli 2016 om 11:16

  Hier geen problemen met de app, of het probleem dat jij meldt. Wel een leuke app, maar of je er echt iets aan hebt is nog maar de vraag.

 • Wesley Fabry

  7 juli 2016 om 11:20

  Vreemd Rolin, ik heb de app al enige tijd en heb die reclame nog nooit zien verschijnen. Zoals aangegeven bevat de applicatie de nodige (opdringerige) reclame-advertenties. Deze kun je uitschakelen via een in-app aankoop.

 • rolin

  7 juli 2016 om 15:28

  App weer opnieuw geïnstalleerd en gelijk de betaalde versie gekocht.
  Nu geen problemen meer.

 • gerard

  9 juli 2016 om 13:13

  ik krijg ook de vraag of je de iPhone 7 wilt testen. Heb toen de app verwijderd.
  hierboven staat gratis app. Maar ze houden wel 1,98 in van mijn kreditkart.

 • Wesley Fabry

  9 juli 2016 om 13:40

  @gerard de in-app aankoop kost 0,99 dus dat is vreemd. Hier kun je jouw geld terugvragen tenminste als het via de app store is gegaan: https://www.appletips.nl/geld-terugvragen-iphone/

 • seppe

  2 februari 2017 om 8:44

  wat bedoel je juist met uitschakelen via een in-app aankoop.
  kun je dit eens verduidelijken?

 • Wesley Fabry

  2 februari 2017 om 8:46

  @seppe door de in-app aankoop te verrichten verdwijnen de advertenties.

 • seppe

  2 februari 2017 om 8:52

  maar dan moet ik de app ook kopen terwijl er staat dat deze gratis is

 • Wesley Fabry

  2 februari 2017 om 8:53

  @seppe dat is ie ook, met advertenties.

 • seppe

  2 februari 2017 om 8:55

  ok bedankt.

 • Patrick

  20 september 2017 om 11:39

  Vorige week nieuwe accu gemonteerd in iPhone 6. Vervolgens Battery life geïnstalleerd.
  Accu Excellent : 99%
  Nu zijn we een week verder en geeft hij aan:
  Accu Good : 94%
  Komt dit meer voor of heb ik geen beste accu geïnstalleerd?

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 12:00

  Denk dat je je niet te veel zorgen moet maken Patrick, denk dat wel goed zit, het blijft een moment opname van Battery Life.

Een reactie toevoegen: