22 september 2017

iOS 11iOS 11: AirDrop, Night Shift en AirPlay beheren in het bedieningspaneel

night shift logo iOS 9.3

In voorgaande versies van iOS hadden AirDrop en Night Shift een prominente plek in het Bedieningspaneel, vanaf iOS 11 is dat anders. Ook al kun je het paneel nu aanpassen naar je persoonlijke wensen, AirDrop en Night Shift kun je geen vaste plek geven.

De regelaars zijn zelfs niet te kiezen via Instellingen ▸ Bedieningspaneel ▸ Pas regelaars aan. Toch zijn beide opties nog gewoon aanwezig in het Bedieningspaneel, alleen zijn ze verstopt. Je kunt ze alleen maar activeren via 3D Touch of via een selecteer-optie.

AirDrop en Night Shift in het bedieningspaneel

Activeer het bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm met één vinger omhoog te vegen. Op een iPhone X activeer je het bedieningspaneel door met één vinger vanaf de rechterbovenhoek omlaag te vegen. De pagina met regelaars komt tevoorschijn, Night Shift kun je activeren door je vinger op de schuifschakelaar voor helderheid te leggen of door stevig te drukken met 3D Touch. Deze wordt geopend en onderaan de schuifschakelaar vind je Night Shift terug, daar kun je de optie activeren of tijdelijk uitschakelen.

iOS 11 bedieningspaneel: AirDrop en Nigh Shift

AirDrop kun je raadplegen door linksboven je vinger op het verbindingspaneel te leggen of door stevig te drukken met 3D touch. Het verbindingspaneel is te herkennen aan de iconen voor wifi, bluetooth, etc. Zodra je het paneel hebt geopend krijg je extra regelaars te zien. Tik op het AirDrop-icoon om de optie in- of uit te schakelen.

AirPlay gebruiken via het bedieningspaneel vanaf iOS 11

Wanneer je het Bedieningspaneel opent zie je duidelijk een knop voor AirPlay en de synchrone weergave. Wanneer je hierop tikt kun je een Apple TV kiezen om het volledige scherm van je iPhone of iPad te streamen. Wanneer je alleen foto's, video's of muziek wilt streamen dan kun je dit activeren via het Bedieningspaneel. Tik bij 'Muziek' op de golfjes in de rechterbovenhoek en kies je AirPlay apparaat. Ook kun je stevig drukken (3D Touch) of je vinger op het muziekpaneel leggen en daarna op het driehoekje met golfjes tikken om de AirPlay weergave te openen.

3D Touch is alleen beschikbaar op de iPhone 6s of nieuwe (behalve de iPhone SE), andere iOS-apparaten kun je de '3D Touch-actie' vervangen door je vinger op de schakelaar te leggen.

Lees ook: Het vernieuwde berichtencentrum en toegangsscherm in iOS 11

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • martin

  22 september 2017 om 16:38

  hallo. de rekenmachine staat niet tussen de regelaars van het bedieningspaneel. Waar kan ik die vinden.

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 16:44

  Rekenmachine kan alleen toegevoegd worden op de iPhone of iPod Touch en heet nu ‘Rekenmachine’ in plaats van Calculator. Gewoon te kiezen bij het aanpassen van het bedieningspaneel: https://www.appletips.nl/ios-11-bedieningspaneel/

 • Hugo Aerts

  22 september 2017 om 17:16

  Tot mijn grote verbazing werkt QuickType op de IpadAir maar niet op de iPadPro. Of vind ik de instelling niet?

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 17:32

  @hugo meer over het QuickType toetsenbord op de iPad, onderaan staan de ondersteunende iPads: https://www.appletips.nl/quicktype-toetsenbord-ipad/
  Gelieve opmerkimgen en vragen daar dan ook te stellen, kloppen de reacties bij het item.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!