4 januari 2017

Overal je foto’s beheren en downloaden via de iCloud website

foto iOS app

Op het einde van 2016 heeft Apple de iCloud website lichtjes aangepast, zo kun je vanaf nu nog beter je foto's beheren. De optie is alleen beschikbaar voor iCloud-fotobibliotheek gebruikers.

Het was al eerder mogelijk om je foto's te beheren via iCloud.com, handig wanneer je geen Mac hebt en toch je fotobibliotheek wilt beheren op een desktop. Apple heeft een nieuwe indeling gegeven aan de foto's functie, zo heb je nu ook de beschikking over een navigatiekolom met daarin al je albums.

Foto's beheren via de iCloud website

• Open een webbrowser op een desktop
• Navigeer naar de iCloud.com website
• Log in met je iCloud-account
• Klik op 'Foto's'
• Onmiddellijk wordt je iCloud-fotobibliotheek geopend

Met behulp van de navigatiekolom kun je snel je albums raadplegen. Wanneer je een foto opent zie je onderin ook een mininatuur-weergave van alle overige foto's in dit album (ook nieuw!). Hierdoor kun je snel navigeren naar een andere foto, iets wat wel wenselijke was in de online-versie.

Foto's beheren via de iCloud website

In de knoppenbalk kun je een foto markeren als favoriet (hartje), delen via de deel-knop (vierkantje met pijl omhoog), downloaden (wolkje met pijl omlaag) of verwijderen (vuilbakje). Met behulp van de plus-knop kun je de foto toevoegen aan een album of een nieuw album aanmaken. Uiteraard kun je in het overzicht meerdere foto's selecteren. Houdt hiervoor de command⌘ ingedrukt en klik alle foto's één voor één aan, daarna kun je ze verwijderen, downloaden of verplaatsen. In Windows kun je de control^-toets gebruiken.

Wil je snel meerdere foto's selecteren dan kan dit met behulp van momenten. Plaats je muisaanwijzer op een moment en de plus- en deel-knop verschijnen rechts. Klik op de deel-knop, de foto's worden geselecteerd. Klik daarna op witruimte om het deel-menu te verbergen, de foto's blijven wel geselecteerd. Hierdoor kun je ze bijvoorbeeld downloaden.

Lees ook: Foto’s verwijderen van iPhone, iPad of Mac, maar niet in iCloud-fotobibliotheekReacties


 • barb

  17 mei 2017 om 20:15

  Wat waardeloos dat de enige manier om fotos in een keer van je telefoon af te halen (omdat die telefoon zo snel vol zit) nu ook al onmogelijk is gemaakt door Apple. Ik ga nu overstappen op een android, alleen om dit probleem. Er is gewoon niet te werken met het downloaden van fotos. Hoe is het mogelijk dat Apple al zijn gebruikers op deze manier verjaagt.

 • Wesley Fabry

  17 mei 2017 om 21:06

  @barb zo moeilijk is het echt niet hoor. Heb je een Mac of PC?

 • Thomas

  22 mei 2017 om 17:48

  het is niet moeilijk nee, maar als je 6000 foto’s moet selecteren ben je wel ff bezig. Laat staan als 1 ook maar 1 keer verkeert klikt….

 • Dave

  13 juli 2017 om 1:11

  Over moeilijk gesproken. Hoe moeilijk is het voor een bedrijf als Apple om het mogelijk te maken om alle foto’s in 1 klik te kunnen selecteren?
  Waarom is de optie ‘delen’ overigens niet beschikbaar wanneer je in de map ‘alle foto’s’ zit?
  Het lijkt er sterk op dat dit een ontwerp is met als doel het de gebruiker zo onhandig mogelijk te maken zodat gebruikers de applicatie installeren waarbij Apple toegang krijgt tot zijn/haar systeem en diens persoonlijke gegevens.

 • Leo

  20 september 2017 om 15:26

  Ik baal ook als een stekker van apple, ben al een paar uur bezig om foto’s vanaf telefoon op een usb stick te krijgen. Lang leve ANDROID daar was dat in een paar minuten gepiept. Dit is voor mij ook de eerste en laatste iphone!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!