4 januari 2017

Overal je foto’s beheren en downloaden via de iCloud website

foto iOS app

Op het einde van 2016 heeft Apple de iCloud website lichtjes aangepast, zo kun je vanaf nu nog beter je foto's beheren. De optie is alleen beschikbaar voor iCloud-fotobibliotheek gebruikers.

Het was al eerder mogelijk om je foto's te beheren via iCloud.com, handig wanneer je geen Mac hebt en toch je fotobibliotheek wilt beheren op een desktop. Apple heeft een nieuwe indeling gegeven aan de foto's functie, zo heb je nu ook de beschikking over een navigatiekolom met daarin al je albums.

Foto's beheren via de iCloud website

• Open een webbrowser op een desktop
• Navigeer naar de iCloud.com website
• Log in met je iCloud-account
• Klik op ‘Foto's'
• Onmiddellijk wordt je iCloud-fotobibliotheek geopend

Met behulp van de navigatiekolom kun je snel je albums raadplegen. Wanneer je een foto opent zie je onderin ook een mininatuur-weergave van alle overige foto's in dit album (ook nieuw!). Hierdoor kun je snel navigeren naar een andere foto, iets wat wel wenselijke was in de online-versie.

Foto's beheren via de iCloud website

In de knoppenbalk kun je een foto markeren als favoriet (hartje), delen via de deel-knop (vierkantje met pijl omhoog), downloaden (wolkje met pijl omlaag) of verwijderen (vuilbakje). Met behulp van de plus-knop kun je de foto toevoegen aan een album of een nieuw album aanmaken. Uiteraard kun je in het overzicht meerdere foto's selecteren. Houdt hiervoor de command⌘ ingedrukt en klik alle foto's één voor één aan, daarna kun je ze verwijderen, downloaden of verplaatsen. In Windows kun je de control^-toets gebruiken.

Wil je snel meerdere foto's selecteren dan kan dit met behulp van momenten. Plaats je muisaanwijzer op een moment en de plus- en deel-knop verschijnen rechts. Klik op de deel-knop, de foto's worden geselecteerd. Klik daarna op witruimte om het deel-menu te verbergen, de foto's blijven wel geselecteerd. Hierdoor kun je ze bijvoorbeeld downloaden.

Lees ook: Foto’s verwijderen van iPhone, iPad of Mac, maar niet in iCloud-fotobibliotheekReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: