21 juli 2016

Foto’s exporteren via de iCloud website (archief)

icon OS X iCloud

Wie gebruikmaakt van iCloud-fotobibliotheek uploadt automatisch alle foto’s naar iCloud. Deze worden online opgeslagen en eventueel gesynchroniseerd met alle overige aangesloten apparaten.

Mocht je geen toegang meer hebben tot deze apparaten dan is het goed om te weten dat je de foto’s vanuit iCloud.com kunt downloaden. Wie een Mac heeft met de Foto’s applicatie zal niet snel naar deze vorm van exporteren grijpen. Maar iOS gebruikers hebben hier baat bij, omdat via een iPhone of iPad het lastiger is om direct foto’s te exporteren.

Foto’s en video’s exporteren via iCloud.com

• Open iCloud.com op een desktop
• Log in met je iCloud account (Apple ID)
• Navigeer naar 'Foto’s'
• Klik op 'Momenten' of 'Albums'

Zo kun je foto's exporteren via iCLoud.com

Navigeer naar de foto(’s) die je wilt exporteren en downloaden naar je dekstop en klik bovenin op 'Selecteer foto’s'. Klik alle foto’s en video’s aan die je wilt bewaren en klik daarna op 'Download' in de knoppenbalk om de geselecteerde foto’s en video’s te downloaden.

Helaas is er geen mogelijkheid om direct alle foto’s te selecteren en te downloaden. Wel kun je via de weergave 'Momenten' snel meerdere foto’s en video’s selecteren via de optie 'Selecteer moment'. De optie vind je boven een fotoreeks terug.

Lees ook: Hoe iCloud-fotobibliotheek veilig uitschakelen?

UPDATE: Vanaf december 2016 heeft Apple de iCloud website aangepast met betrekking tot het beheren van je foto's. Hierdoor werken sommige opties zoals hierboven staat omschreven niet meer. Hoe het foto's-gedeelte nu werkt op de iCloud website lees je hier terug.Reacties


 • Kim

  2 januari 2017 om 18:04

  Op deze manier exporteerde ik voorheen mijn foto’s van icloud naar mijn pc. Vandaag wilde ik opnieuw mijn recente foto’s overzetten, maar nu lijkt het ineens anders te werken.
  Ik kan niet meerdere foto’s tegelijk selecteren, zoals dat hierboven te zien is met het blauwe vinkje. de optie ‘selecteer moment’ is bij mij nu ook niet meer te zien…
  Zijn er updates geweest in de icloud of ligt het aan mijn pc?

 • Wesley Fabry

  3 januari 2017 om 10:58

  @Kim dat klopt, dit heeft Apple gewijzigd. Je kunt nu meerdere foto’s selecteren door de command⌘-toets (windows = ctrl-toets) ingedrukt te houden en één voor één de foto’s te selecteren. Momenten kun je nog in één keer selecteren door op de deel-knop (vierkant pijl omhoog) te klikken. Deze verschijnt wanneer je de muisaanwijzer plaatst op het moment. De foto’s worden geselecteerd, als je dan op een witruimte klikt blijven ze geselecteerd en kun je ze downloaden.

 • tjeerd

  7 januari 2017 om 11:07

  Hallo Wesley,

  Klopt het dus nu dat je niet meerdere foto’s in 1 keer kunt selecteren om te downloaden naar een windows10 PC?

  dit kon vroeger wel, alleen dan pakt hij ook niet alle foto’s helaas,

  Grt Tjeerd

 • Wesley Fabry

  7 januari 2017 om 12:12

  Dat klopt, meer info: https://www.appletips.nl/fotos-beheren-icloud-website

 • Marie-Claire Degen - Kluijtmans

  19 september 2017 om 17:59

  Ik krijg de foto’s gedownload, gelukkig van de iCloud naar mijn Mac Book. Alleen gaan ze dan in de mak downloads… Kan ik die foto’s ook meteen in iPhoto downloaden? Als dat kan, hoe krijg ik dit dan voor elkaar?

  Groetjes
  Marie-Claire

 • Wesley Fabry

  19 september 2017 om 18:52

  Dat is helaas niet mogelijk, je kunt ze daarna wel toevoegen aan iPhoto, maar iPhoto wordt niet meer ondersteund en eigenlijk zou iedereen ‘moeten’ overstappen naar Foto’s voor Mac.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!