20 september 2017

iOS 11iOS 11: Het vernieuwde berichtencentrum en toegangsscherm

berichtgeving iOS berichtencentrum

In iOS 11 heeft Apple (opnieuw) het berichtencentrum aangepast, deze werkt nu samen met het toegangsscherm. De reden van deze wijziging is vooral een 'probleem' dat veel iOS gebruikers ervaren. Vaak activeer je het scherm van je iPhone of iPad om de meldingen te bekijken, wanneer je er één melding opent verdwijnt gelijk de gehele volgorde van de overige meldingen.

Deze worden dan verplaatst naar het berichtencentrum, geen punt want deze worden chronologisch weergegeven, echter was het toch een reden voor Apple om het aan te passen. Een andere reden is de iPhone X, omdat deze geen thuisknop meer heeft en gebruikmaakt van veegbewegingen moesten er wat zaken samengevoegd worden. Vanaf iOS 11 open je niet meer het berichtencentrum maar het toegangsscherm met daarop de gehele geschiedenis van alle ontvangen meldingen die je nog niet zijn bekekenen.

Het berichtencentrum raadplegen in iOS 11

Wanneer je iPhone of iPad is ontgrendeld kun je vanaf de bovenkant van het scherm omlaag vegen. Het toegangsscherm wordt onmiddellijk geopend met alle meldingen die op dat moment op het startscherm aanwezig zijn. Door omhoog te vegen zie je de geschiedenis van alle gemiste meldingen. Veeg je naar rechts dan worden de widgets geopend. Tik op een melding om deze in de gekoppelde app te openen. Let op, met behulp van deze methode is het niet mogelijk je iPhone te vergrendelen, hiervoor moet je op de aan/uit-knop drukken.

vernieuwde berichtencentrum en toegangsscherm iOS 11

Berichtencentrum en meldingen vanaf het toegangsscherm weergeven

Wanneer je iPhone of iPad is vergrendeld dan krijg je het toegangsscherm te zien. Wanneer je nu vanaf de bovenkant omlaag veegt om het berichtencentrum te openen zal je onmiddellijk opvallen dat dit niet meer zo vlekkeloos gaat. Vanaf nu moet je namelijk omhoog vegen op het scherm om alle gemiste meldingen te bekijken. Het lijkt ingewikkeld, maar eigenlijk werkt het handiger, wanneer je dus een waslijst aan meldingen al op het scherm hebt staan kun je 'doorvegen' om de overige te bekijken. Let op dat je dit niet vanaf de onderkant van het scherm doet, anders open je het bedieningspaneel. Omhoog vegen midden op het scherm is dus voldoende.

Voorvertoning van alle meldingen uitschakelen in iOS

Het is al enige tijd mogelijk om de voorvertoning van meldingen te verbergen op het toegangsscherm, vanaf iOS 11 kun je dit in zijn geheel doen. Dit houdt in dat je altijd de voorvertoning van een melding kunt verbergen, ongeacht of je iDevice is vergrendeld of niet. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Toon voorvertoning. Kies vervolgens voor: Altijd, Indien ontgrendeld of Nooit.

Lees ook: Verborgen donkere modus activeren en gebruiken


Bijgewerkt artikel, origineel van 05/07/17

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • De meulenaer cindy

  5 juli 2017 om 13:06

  Wanneer kunnen we de nieuwe iOS downloaden ?

 • Dennis

  5 juli 2017 om 13:25

  Kan al de beta de Officele release zal pas september/oktober zijn zoals elk jaar.

 • Wesley Fabry

  5 juli 2017 om 13:39

  iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. Alle info staat onderaan het artikel.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!