13 juli 2015

WATCHApple Watch: Applicaties installeren of verwijderen

Apple Watch icon voor appindeling

Net zoals op de iPhone kun je applicaties installeren op je Apple Watch, echter zijn Apple Watch applicaties altijd gekoppeld aan je iPhone en moet de gelijknamige applicatie ook geïnstalleerd zijn op je iPhone. Het is dus niet mogelijk om alleen applicaties te installeren op je Apple Watch.

Apple Watch applicaties vinden is op dit moment erg lastig, er zijn duizenden beschikbaar, maar slechts enkele worden door Apple uitgelicht in de Apple Watch applicatie op je iPhone. Wanneer je in de iOS App Store zoekt op 'Apple Watch' krijg je alle applicaties te zien die de Apple Watch ondersteunen. Via de 'Vandaag in de Apple Watch app store' kun je de beste, tijdelijk gratis en afgeprijsde applicaties bekijken met Apple Watch ondersteuning.

Gelukkig zoekt de Apple Watch zelf naar applicaties op je iPhone die de Apple Watch ondersteunen, deze kun je raadplegen via de Apple Watch applicatie. Tik hier op 'Mijn Watch', scroll naar beneden, hier vind je een overzicht van alle applicaties die geïnstalleerd kunnen worden. Tap op de applicatie en schakel de optie 'Toon app op Apple Watch' in, onmiddellijk wordt de app geinstaleerd op je Apple Watch, dit kun je herkennen aan de boodschap 'installeren' onder de schakelaar.

apple watch apps installeren

Wanneer een applicatie ook een snelle blik weergave heeft dan kun je deze via de gelijknamige optie ook inschakelen. Bijkomend voordeel, wanneer je een applicatie op je iPhone installeert met Apple Watch ondersteuning worden deze standaard geïnstalleerd op je Apple Watch. Dit is uit te schakelen via Apple Watch app op de iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Automatische download.

Een applicatie verwijderen op de Apple Watch kun je doen door een app in de Apple Watch applicatie op je iPhone te openen en de schakelaar uit te schakelen bij de optie 'Toon app op Apple Watch'.

app auto Apple Watch

Op de Apple Watch zelf is het ook mogelijk om applicaties te verwijderen, navigeer naar het app-overzicht en tik gedurdende enige momenten op een applicatie tot deze beginnen te trillen. Tik op het kruisje om de app te verwijderen. Wanneer de apps trillen kun je ze ook naar een andere positie slepen, verder kun je de indeling ook wijzigen via de Apple Watch applicatie op de iPhone. Tik hier op Mijn Watch ▸ Appindeling om de indeling snel aan te passen.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!