12 oktober 2017

iOS 11iOS 11: Het Dock, Appkiezer en Bedieningspaneel weergeven op een iPad

iOS 11 op een iPad

Vanaf iOS 11 heeft Apple het bedieningspaneel volledig aangepast met een compleet nieuwe interface. Vanaf nu worden de snelkoppelingen op één pagina weergegeven en kun je deze aanpassen naar je persoonlijke wensen (meer info).

Ook op de iPad ziet het bedieningspaneel er anders uit, deze is nu samengevoegd met de appkiezer en heeft grotendeels ook plaats moeten maken voor het Dock die op de voorgrond 'zwevend' wordt weergegeven. Hierdoor kun je het Dock ook raadplegen wanneer een app geopend is, dit werkt als volgt. Veeg met één vinger vanaf de onderkant van het scherm kort omhoog om het Dock te openen. Hoe het Dock precies werkt lees je hier terug.

Appkiezer en Bedieningspaneel weergeven op een iPad

Omdat het Dock de eerdere veegbeweging omhoog gebruikt zijn de appkiezer en het bedieningspaneel op de iPad samengevoegd, dit houdt in dat je beide eenvoudig kunt oproepen door tweemaal te drukken op de thuisknop. Een eenvoudig maar slim trucje.

bedieningspaneel appkiezer ipad ios 11

Daarnaast kun je het bedieningspaneel en appkiezer ook weergeven met behulp van een veegbeweging. Veeg langzaam omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Zodra het Dock zichtbaar wordt veeg je door (ongeveer het midden van het scherm). Vervolgens verschijnen de openstaande apps en het paneel.

Ook op de iPad kun je het bedieningspaneel aanpassen via Instellingen ▸ Bedieningspaneel ▸ Pas regelaars aan. De linkerkant van het paneel is niet aan te passen, de rechterkant wel.

Lees ook: Slide Over gebruiken op een iPad met Drag & Drop

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • Jochen

  12 oktober 2017 om 9:27

  Ik heb een klein vermoeden van een bug op m’n iPad Pro met iOS 11.0.2.
  Als ik omhoog veeg terwijl ik eender waar zit, dan komt de Appkiezer tevoorschijn met mijn thuisscherm als “wazige” achtergrond.
  Als ik dubbelklik op de thuisknop wanneer ik in één of andere App zit, dan krijg ik eveneens de Appkiezer met het thuisscherm als wazige achtergrond, maar als ik dubbelkik op de thuisknop terwijl ik niet in een App zit maar gewoon op het thuisscherm, dan krijg ik de Appkiezer te zien bovenop het thuisscherm terwijl dit niet wazig gemaakt is waardoor de pictogrammen aan de rechterzijde, in mijn geval toch, quasi onzichtbaar worden en alle heel erg rommelig toont.
  Kan iemand dit beamen?

 • Jochen

  12 oktober 2017 om 9:29

  Verbetering, het gaat slecht wanneer ik vanuit het thuisscherm omhoog veeg om de Appkiezer te zien, pas dan komt de achtergrond niet wazig te staan.
  M’n excuses.

 • Wesley Fabry

  12 oktober 2017 om 9:37

  Dat lijkt inderdaad een bugje met betrekking tot de interface, iOS 11.0.3 is uit, je kan kijken of dat helpt. Ik heb het probleem overigens niet.

 • Jochen

  12 oktober 2017 om 11:17

  grappig, na de update nog steeds hetzelfde probleempje, maar het is blijkbaar willekeur, de ene wel, de andere keer niet…

 • Edwin ter Linden

  12 oktober 2017 om 14:48

  Na de update heb ik telkens moeite om mij Ipad Pro te verbinden met of mijn werk netwerk of mijn thuisnetwerk? Is dat een gevolg van een veranderde instelling of wat kan ik eraan doen? Ik doe nu ‘vernieuw lease’ en dan werkt het soms weer!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!