23 april 2016

Zenmate: TV kijken in het buitenland

Zenmate iOS app

Het kijken van TV uitzendingen op de iPhone en iPad wordt steeds populairder. Wanneer je in Nederland bent is het geen probleem om om uitzendingen via Uitzendinggemist (NPO), Kijk (SBS), RTL XL of een app van je kabelbedrijf terug te kijken.

Wanneer je in het buitenland bent dan is dat een ander verhaal, in de meeste gevallen gevallen zal er een melding verschijnen met (soorgelijke) boodschap: "Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken."

De website of app detecteert met behulp van je IP-adres waar je bent. Is het een Nederlands IP-adres? Dan kan je de uitzending bekijken. Maak je verbinding met een buitenlands IP-adres? Dan krijg je geen toegang en kan je de uitzendingen niet bekijken.

Om vanuit het buitenland toch alle uitzendingen te kunnen zien moet de website van de aanbieder denken dat je vanuit Nederland kijkt.

Zenmate app OS X

Om je IP-adres te veranderen van een buitenlands IP naar een Nederlands IP kun je gebruikmaken van een VPN provider zoals ZenMate. Na het aanmaken van een gratis proef-account kun je op de iPhone, iPad of Mac de ZenMate app installeren (zeer eenvoudig installatie). De app zorgt ervoor dat je met één tik (iOS) of muisklik in de menubalk (OS X) een VPN verbinding kunt opzetten. Hierbij kun je zelf kiezen vanuit welk locatie (land) je VPN verbinding wilt opzetten, op dit moment heb je de keuze uit 24 verschillende locaties.

Wil je bijvoorbeeld in Nederland graag de uitzendingen van de BBC terug kijken via de BBC iPlayer selecteer dan 'United Kingdom', na het tot stand brengen van de VPN verbinding denk de BBC dat je in het Verenigd Koninkrijk bent en kun je zonder verdere problemen alle uitzendingen bekijken.

zenmate iOS app VPN

Ben je op vakantie dan selecteer je 'Netherlands' en je kunt vanaf je vakantieadres waar dan ook ter wereld kijken naar je favoriete programma's via uitzendinggemist, kijk of RTLgemist of de app van je kabelbedrijf.

Als één van de weinige VPN aanbieders heeft ZenMate ook een oplossing voor het 'unblocken' van de restricties die Netflix heeft opgelegd, deze optie is beschikbaar in het Premium account (die je gratis kunt uitproberen!).

Meer dan alleen TV kijken

Wanneer je gebruikmaakt van de ZenMate VPN dienst dan krijg je extra functionaliteit. Zo is je verbinding volledig versleuteld waardoor hackers niet via een publieke Wi-Fi verbinding je wachtwoorden kunnen achterhalen en surf je 'anoniem' over het internet voor website-trackers zoals bijvoorbeeld Facebook.

enMate wordt daarom dan ook vaak als een internet security bedrijf gezien. Naast een VPN, heeft het bedrijf sinds kort een gratis Chrome extensie om je Gmail emails te versleutelen en een gratis Web Firewall voor Chrome.

ZenMate gratis uitproberen

ZenMate geeft je de mogelijk om gratis de VPN dienst 7 dagen uit te proberen zonder enige limitatie. Ben je tevreden dan is er nu voor een beperkte periode een speciale actie; je betaalt slechts € 1,66 per maand voor een Premium Account. Kortom, het perfecte moment om ZenMate uit te proberen!

Meer info: zenmate.nl

ZenMate VPN
ZenMate VPNCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: ZenGuard GmbH
iPad & iPhone  4+  28 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Wat is VPN en hoe werkt het?Reacties


 • Cloverfield

  23 april 2016 om 9:40

  Hopeloos, al die rechten.
  Je kunt beter downloaden en de boel op een stick meenemen, zolang hier nog geen fatsoenlijke oosten voor is.

 • ferr

  23 april 2016 om 11:24

  Ik heb geprobeerd met Netflix USA te verbinden. Dit is met deze app niet gelukt ondanks dit bericht.

 • BaseBoy

  23 april 2016 om 11:46

  Voor Netflig gewoon USA en dan server Denver of Washington kiezen :) Werkt dan perfect andere servers in USA zijn om de een of andere manier wel geblokkeerd…..

 • inpro

  23 april 2016 om 20:49

  Het is inmiddels algemeen bekend in de VPN-wereld dat Netflix en ook BBC iPlayer en PayPal gaat dat binnenkort ook “doen”, kunnen “zien” dat je via een VPN verbinding / server contact probeert te maken…………..

 • jebman

  28 april 2016 om 15:22

  vpn werkt niet meer voor uitzending gemist als je buiten NL bent, zelfde als voor iPlayer van de BBC buiten de UK. IP adres van de VPN wordt herkend.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!