20 augustus 2014

AT Holiday: Geografische blokkade van Uitzendinggemist, RTL XL en andere omzeilen

vpnMisschien mis je ook wel eens je favoriete tv-programma's wanneer je (tijdelijk) in het buitenland verblijft. Je kan dan bijvoorbeeld met behulp van je iPhone, iPad, iPod of MacBook naar uitzendinggemist gaan om een aflevering terug te kijken. Helaas kun je deze video's vaak niet bekijken omdat deze een geografisch beperking hebben, vanwege de uitzendrechten.

Dit wil zeggen dat je deze video's alleen maar in Nederland kunt bekijken, klik hier voor een voorbeeld. Dat is jammer, maar via een VPN verbinding kun je deze blokkade omzeilen en zo toch je favoriete nederlandse programma's bekijken in het buitenland. Momenteel kun je voor slechts $19 drie jaar lang een VPN-verbinding tot stand brengen (ook voor Nederland) dit gaat met behulp van een gratis iOS en OSX app 'VPN unlimited' en abonnement dat je hier voordelig kunt aanschaffen. Een gratis VPN dienst die je hiervoor kunt gebruiken is nlfreevpn.com, deze kun je als volgt instellen:

Een VPN voorziening instellen voor iOS

Open hiervoor Instellingen ▸ Algemeen ▸ VPN ▸ Voeg VPN-configuratie toe. Selecteer hier het tabblad PPTP en vul een beschrijving (VPN NL) in. Typ bij serveradres nlfreevpn.com in en vul bij accountnaam 'free’ in. Bevestig door op ‘Bewaar’ te tappen om de VPN verbinding aan te maken.

vpnios

Om vervolgens een verbinding tot stand te brengen ga dan naar de website www.nlfreevpn.com. Zoek op de website naar 'Get Free VPN Account’, hier vind je het PPTP Password terug. Onthou het viercijferige getal, ga naar Instellingen en schakel de optie VPN in. iOS Vraagt onmiddellijk naar het 4 cijferige wachtwoord en vul deze in. Tap op gereed om de verbinding tot stand te brengen.

Deze handeling dien je iedere dag uit te voeren, dit omdat het wachtwoord iedere dag opnieuw wordt gegenereerd. Zodra de verbinding tot stand is gekomen kun je video’s van bijvoorbeeld uitzendinggemist en RTL XL bekijken zonder dat deze geografisch worden beperkt.

Een VPN voorziening instellen voor OS X

Maak als eerste de voorziening aan, ga hiervoor naar Systeemvoorkeuren ( ▸ Systeemvoorkeuren) en selecteer het tabblad 'Netwerk'. Klik op het plus-icon om een nieuwe netwerkvoorziening toe te voegen. Selecteer 'VPN' bij de optie 'Interface' en selecteer 'PPTP' als VPN-type. Voer een gewenste naam in, bijvoorbeeld VPN NL en bevestig door op 'Maak aan' te klikken.

vpnosx

• Typ bij serveradres nlfreevpn.com in
• Vul bij accountnaam 'free' in
• Klik op de knop 'geavanceerd' en selecteer het tabblad 'opties'
• Zorg ervoor dat alle opties zijn aangehinkt bij ‘sessie-opties'
• Klik vervolgens op 'OK' en bevestig door op 'Pas toe' te klikken

Een VPN verbinding maken

Ga naar de website www.nlfreevpn.com. Zoek op de website naar 'Get Free VPN Account’, hier vind je het PPTP Password terug. Kopieer het viercijferige getal. Ga vervolgens naar Systeemvoorkeuren en selecteer het tabblad 'Netwerk'. Klik op de hierboven aangemaakte VPN voorziening, klik op 'Verbind'. Vul bij wachtwoord het viercijferige getal in dat je zojuist verkregen hebt op de website. Bevestig door op OK te klikken. Deze handeling dien je iedere dag uit te voeren, dit omdat het wachtwoord iedere dag opnieuw wordt gegenereerd. De verbinding verbreken kun je doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ VPN verbindingen ▸ Verbreek.

Update! Momenteel kun je voor slechts $19 drie jaar lang een VPN-verbinding tot stand brengen (ook voor Nederland) dit gaat met behulp van een gratis iOS en OS X app 'VPN unlimited' en abonnement dat je hier voordelig kunt aanschaffen. Naast nlfreevpn.com, kun je ook gebruik maken van freevpnaccess.com, deze vpn-service is ook gratis en is het zelfs mogelijk om andere landen te gebruiken. Voor meerdere alternatieven kun je de reacties op dit artikel raadplegen.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.

Geupdate artikel: toevoeging iOSReacties


 • jocstone

  30 juni 2014 om 10:41

  handig, bestaat er ook zo’n dienst voor België?

 • Wesley Fabry

  30 juni 2014 om 11:03

  Voor België kan dit zeker ook, helaas is er geen gratis VPN verbinding te vinden op het internet. Wel zijn er een hoop Belgische vpn-servers beschikbaar voor een klein bedrag per maand, deze kunnen eerst vaak 3 tot 7 dagen gratis getest worden.Via google vind je een hoop VPN-servers

 • Ivan

  30 juni 2014 om 11:34

  Dank je wel voor een fantastische tip!!!

 • Brandius

  30 juni 2014 om 13:09

  Wesley, bedankt voor deze handige tip. Eindelijk uitzending gemist kunnen bekijken.

 • Mike

  30 juni 2014 om 13:12

  Dit is een mooie gratis optie, zeker, maar ik vind de snelheid niet zo best. Ja, je kunt video streamen maar de kwaliteit is niet erg best: 640×480 is niet erg veel.

  Alternatief die zeker het noemen waard is, is Tunnelbear. Gratis app (voor Mac, iPhone/iPad/iPod, Windows, Android), makkelijk op te zetten: je installeert de app die daarna het hele VPN-gebeuren voor je regelt zonder dat je de instellingen in hoeft.

  Je krijgt per maand 500 mb gratis, maar door even een tweet te plaatsen met een link naar hun krijg je zo 1 gb gratis erbij. Iedere maand weer. Snelheid is afhankelijk van de normale internetsnelheid, er wordt niets geknepen.

  Ik gebruik het zelf al eventjes, vooral ook met gratis wifi-hotspots zoals op vliegvelden en hotels etc toch veilig te kunnen internetten.

 • Wesley Fabry

  30 juni 2014 om 13:21

  @mike Tunnelbear is zeker en vast ook een oplossing, je moet er wel rekening mee houden dat wanneer je grotere streams gaat bekijken dit veel meer MB’s kosten en dat je misschien snel aan je 1,5GB bent. Meer hierover Tunnelbear lees je in dit artikel hier op appletips: http://www.appletips.nl/tunnelbear-omzeilen-van-geografische-internet-beperkingen/

 • Ronald

  30 juni 2014 om 14:13

  Ook een optie is cloak. Deze heeft een snelle(re) verbinding en kun je na aanmelding 30 dagen gratis op proef gebruiken. Cloak heeft zowel een ios app alsook een mac app. Na die 30 dagen gratis stop je er gewoon weer mee. Kost je niks en je hoeft ook niet op voorhand betalingsinfo in te geven ofzo. Wij hebben gisteren op de macbook via cloak (en de settings op een nederlandse transfer te zetten) gewoon de voetbalwedstrijd nederland mexico kunnen kijken via de npo website. Werkte perfect. Ook op de ipad werkte het geweldig.

 • Ronald

  30 juni 2014 om 14:19

  En cloak is onbeperkt qua dataverbruik

 • Digilike

  1 juli 2014 om 8:52

  Geweldige tips! Ik wist eerder nooit hoe een VPN verbinding moest worden opgezet. Nu is het zowel gelukt voor de appletip als voor cloak.

 • macboekje

  3 juli 2014 om 2:19

  Op nlfreevpn.com krijg ik geen password te zien. Kan dat liggen aan waar je op de aardbol woont? Zo ja, zijn er dan andere sites waar ik het kan proberen?Bij voorbaat dank.

 • macboekje

  3 juli 2014 om 2:40

  Met Cloak lukt het me wel. Maar ja, gratis is natuurlijk aangenamer.

 • Wesley Fabry

  3 juli 2014 om 12:36

  Naast nlfreevpn.com, kun je ook gebruik maken van freevpnaccess.com, deze vpn-service is ook gratis en is het zelfs mogelijk om andere landen te gebruiken.

 • Jasper

  3 juli 2014 om 17:21

  Wesley… Goed man die freevpnaccess, kende ik nog niet! Ik woon in Spanje, toch niet echt goed op MAC! Live tv lukt niet, wel op iphone

 • macboekje

  4 juli 2014 om 0:47

  @Wesley Fabry Dank voor de tip met Freevpnaccess. Die doet het hier prima, zo te zien!

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2014 om 8:24

  Momenteel kun je voor slechts $19 drie jaar lang een VPN-verbinding tot stand brengen (ook voor Nederland) dit gaat met behulp van een gratis iOS en OSX app ‘VPN unlimited‘ en abonnement dat je hier voordelig kunt aanschaffen.

 • martin mol

  10 augustus 2014 om 12:55

  Kun je niet een VPN verbinding naar je thuis opzetten? Zodoende kun je dan via thuis alles doen, toch?

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2014 om 13:03

  @martin dat is uiteraard mogelijk, maar dan moet je provider het ondersteunen en je moet een server of app hebben die voortdurend actief is..

 • marc

  11 augustus 2014 om 11:17

  Erg handig deze tip!!
  Echter, ik heb een vraagje over VPN.

  Nu valt deze elke keer uit als ik mijn mobiel uit zet. Hij pakt dan nog steeds bv de WiFi van het hotel, maar dat wil ik natuurlijk niet. Ik wil dat die altijd over VPN gaat. Is dit ook mogelijk? Is er iets dat je VPN altijd aan kunt laten?

  Nu doe ik elke keer WiFi uit en als ik hem dan weer nodig heb, doe ik eerst VPN aan en dan mijn WiFi weer. Maar dit moet toch makkelijker kunnen?

 • Martin Janssen

  13 augustus 2014 om 10:32

  Voor mijn werk reis ik veel met de trein. Daar gebruik ik vaak de gratis wifi, zowel in de trein (T-Mobile) als op het station (KPN).

  Na het lezen van het artikel ‘Dit geef je allemaal prijs als je inlogt op een openbaar wifi-netwerk’ op De Correspondent ben ik toch wat voorzichtiger geworden. Dus nu heb ik ‘VPN unlimited‘ geïnstalleerd (eerst de gratis trial). Installatie was zo gepiept.

  Via StackSocial heb ik de driejarige service afgesloten voor $19 (waar praten we over?). Daarna was het even zoeken hoe ik de code in kon voeren, maar dat had ik ook zo gevonden. Het werkt als een zonnetje.

  Dankjewel voor je tip!

 • Carsten

  4 september 2014 om 23:50

  Ik heb een osx server waar ik vpn connectie mee maak! Werkt prima

 • Richard

  20 september 2014 om 14:35

  Hallo apple gebruikers!
  Ik heb een vraag en misschien kan iemand mij daarmee helpen?
  Ik heb via Hola momenteel op mij ipad een vpn verbinding gemaakt om in Portugal via de NPO live Nederlandse tv te kunnen kijken en het werkt perfect, er is echter één maar, zodra ik airplay gebruik krijg ik telkens op mijn tv te zien dat het materiaal niet geladen kan worden. Heeft dit ermee te maken omdat ik via vpn gebruik maak van een Nederlands ip adres en mijn Apple tv niet? Kan ik dit oplossen?
  Graag hoor ik van jullie!

  Groet, Rich

 • Lap

  21 november 2014 om 14:46

  Belgische uitzendingen terugkijken kan met een Belgische VPN. Zie: http://vpnservice.nl/online-video-on-demand/sporza-kijken-buitenland/ voor de handleiding.

  Of via Google kom je ook een heel eind: https://www.google.nl/?gfe_rd=cr&ei=FkJvVISHHc_l-gb31oDABQ&gws_rd=ssl#safe=off&q=vpn+belgie

 • Kees Jurgens

  19 maart 2016 om 16:37

  Heb je naast een abonnement (bv VPN Unlimited) ook nog een VPN Dienst zoals nlfreevpn.com (werkt niet meer) of freevpnacces nodig?
  Zo ja waarvoor?

 • Wesley Fabry

  21 maart 2016 om 10:24

  @kees, neen dat moet niet, als je een abonnement hebt is het niet nodig om gebruik te maken van de gratis clients. De abo-variant is vaak beter en veiliger.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!