22 februari 2016

Hue verlichting willekeurig in- of uitschakelen

hue app icoon

Met de Hue lampen heb je niet alleen goede verlichting in huis, je kunt deze ook aansturen met je iPhone, iPad, Mac, IFTTT en overige applicaties en diensten.

Wist je dat je de verlichting ook op een 'willekeurig tijdstip' kunt in- en uitschakelen? Zo kies je een bepaalde tijd dat de verlichting aan of uit moet gaan, de Hue lampen zullen dan tussen de 30 minuten voor en na de ingestelde tijd aan of uit gaan, hoe je dit instelt lees je in de volgende procedure.

• Open de standaard Hue app
• Tik op de drie horizontale strepen (hamburgermenu) in de app
• Kies voor 'Wekkers & Timers'
• Tik op de plusknop om er eentje aan te maken
• Selecteer 'Wekker'

Wekker hue instellen

Kies nu voor 'Scene aan' of 'Lichten uit', uiteraard moet je nu een scene en/of je lampen kiezen. Kies een gewenste tijd en schakel de optie 'Willekeurig' in, wanneer je deze laatste optie hebt geactiveerd zullen de lampen aan of uit gaan met een afwijking van 0 tot 30 minuten voor of na de ingestelde tijd.

Zet je dus bijvoorbeeld een wekker voor alle verlichting uit te schakelen om 23 uur dan zullen deze dankzij de optie 'willekeurig' ergens tussen 22.30 en 23.30 uitgaan. Dat is ontzettend handig wanneer je niet thuis bent (bijvoorbeeld vakantie).

Lees ook: IFTTT: Schakel automatisch de HUE-verlichting in bij zonsondergang


Reacties


 • Klaas Ronner

  22 februari 2016 om 15:36

  Handige optie, die had ik helemaal over het hoofd gezien
  Ik zet dat ding vaak op automatisch aangaan als ik ’s avonds weg ga.
  En toch dat “willekeurig” over het hoofd gezien!
  Dank je Wesley !

Een reactie toevoegen: