20 augustus 2014

iOS: Bescherm je gehoor door het maximale volume te beperken

muziek logo 7 retinaIedereen heeft maar twee oren en deze moet je dan ook goed beschermen. Te luide muziek is daarom niet goed en zeker niet in combinatie met een koptelefoon. Wanneer je regelmatig muziek luistert via je iPhone, iPod Touch of iPad (mini) is het daarom aan te raden om een maximum volume in te stellen. Dit wil zeggen dat je iDevice een bepaalde grens krijgt toegewezen met betrekking tot het volume.

Hierdoor zal het volume niet harder worden afgespeeld dan dat je zelf aangeeft. Iedereen weet dat het luisteren naar te luide muziek via een hoofdtelefoon ernstige gehoorschade kan opleveren. Door een grens in te stellen zal deze nooit worden overschrijden en is dit beter voor je gehoor. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de instellingen op je iDevice
• Tap vervolgens op 'Muziek'
• Selecteer de optie 'Volumebegrenzing'

volume-bescherming

Bepaal vervolgens met behulp van de schuifbalk het maximum volume. Daarnaast kun je er ook voor kiezen (iPhone en iPod Touch) om de EU-volumebegrenzing te activeren. Dit is een niveau die door de Europese Unie is vastgesteld en is minder schadelijk voor je gehoor. Wanneer de je deze optie activeert blokkeer je ook de schuifbalk.

Meer over Muziek kun je hier terugvinden.Reacties


  • Marius Knip

    12 maart 2017 om 10:45

    Volumebegrenzing werkt niet met een bluetooth koptelefoon
    Ik heb 2 iPads voor mijn kleinkinderen gekocht maar de begrenzingen werken op beide iPads niet met de bluetooth, wel met bedraadde koptelefoons.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!