18 augustus 2014

iOS 7iOS 7: Privacy op basis van locatie beheren

instellingen ios logo 7 retinaFacebook, Twitter, Buienradar, Camera, Google, Instagram, Safari, Messenger, enzovoort, ze mogen/kunnen het allemaal, je locatie bekijken en gebruiken. In deze tijden is er veel om online-privacy te doen en het gebruik hiervan.

We moeten toegeven dat het delen van je locatie in de meeste gevallen voor een applicatie erg bruikbaar is en je hier wel degelijk je voordeel uit kan halen. Maar toch is het aan te raden even te controleren welke applicaties toegang hebben tot deze gegevens. In iOS 7 kan je vrij eenvoudig de toegang beperken tot locatiegegevens beperken, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Navigeer naar de optie ‘Privacy’
• Tap hier op ‘Locatievoorzieningen’

locatieioszeven

Hier vind je een overzicht van alle applicaties op je iPhone, iPad en iPod Touch die gebruik kunnen maken van de locatie bepaling van je toestel. Schakel de applicatie in deze lijst uit als je niet meer wilt dat deze gebruik maakt van de GPS-fucntie. Onderaan de lijst vind je de optie ‘Systeem’ terug, hier kun je alle services van Apple bekijken die gebruik maken van de locatie bepaling. Deze kun je uiteraard ook uitschakelen, wil je de gehele locatie bepaling uitschakelen dan kan dit door de optie ‘Locatievoorzieningen’ uit te schakelen.

Meer over privacy kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!